A 10. adás receptjei, amiket ti kértetek: csirke chow mein, fokhagyma krémleves, ázsiai burger és vega cannelloni
Írta: Street Kitchen - 2016-12-03 11:30

Megkérdeztünk titeket, hogy milyen kajákat csináljunk ebben az adásban, és a tömérdek mennyiségű válasz közül a szakmai zsűrink ezt a 4 kaját választotta. Nézzük is!

A teljes TV adásainkat keressétek az RTL Most oldalán!

cega_cannelloni1.JPG

Csirke Chow Mein

Hozzávalók (2 főre)

  • 250 g bavette tészta
  • 200 g csirkemell filé
  • 1 közepes répa
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy diónyi gyömbér
  • 2 piros chili paprika
  • 4-5 ek. szójaszósz
  • 1 nagy marék spenót
  • 1 nagy szójababcsíra
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • étolaj
  • só, bors

csirke_chow_mein.JPG

A tésztát aldentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.

Fokhagyma krémleves

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 2 fej
  • ½ ek. liszt
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ciabatta
  • 1 marék reszelt trapista sajt
  • só, bors

fokhagymakremleves.jpg

Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.

Ázsiai burger malaccsászárral

Hozzávalók (4 főre):

  • 600 g császárhús ledarálva
  • 1 csokor friss koriander
  • 2-3 ek. pirított szezámmag
  • 1 ek. barnacukor
  • 2 ek. ecet (ha van, akkor rizsecet)
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 db hamburger buci
  • 2 ek. vaj
  • 4 levél pakcsoj (vagy bébispenót)
  • 2 db újhagyma felcsíkozva
  • majonéz
  • só, bors

azsiai_burger.JPG

A darált húst sózzuk, borsozzuk, aprított korianderrel ízesítjük, és az egészet összegyúrjuk. 1,5 dl vízben elkeverjük a cukrot, ecetet, szezámolajat és egy kis sót. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, és egy kanállal kikaparjuk a magjait, majd vékony szeletekre vágjuk és a marináló lébe tesszük, a pirított szezámmaggal együtt. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és lepirítjuk a félbe vágott hamburger bucit (1/2 ek. vaj/buci). A húsos keveréket 4 részre osztjuk, és húspogácsa alakúra formázzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük mindkét oldalukat. A visszamaradt zsiradékon egy pár levél pakcsojt is megsütünk, addig hogy összeessen. A bucik alját megkenjük majonézzel, majd rárakunk csíkozott újhagymát, arra jön a hambi hús, pár szelet ubi, majd a lesült pakcsoj és végül a majonézzel megkent buci tető.

Gombás ricottás vega cannelloni

Hozzávalók (3-4 főre):

A töltelékhez:

  • 1 marék pirított tökmag
  • 1 vöröshagyma
  • 500 g csiperke
  • 1 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy marék bébispenót
  • 1 marék parmezán
  • 1 nagy ek. ricotta
  • bors

A besamelhez:

  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 6,5 dl tej
  • 0,5 mokkáskanál szerecsendió
  • só, fehérbors

Az összeszereléshez:

  • 20 db cannelloni cső
  • 2 marék reszelt parmezán

vega_cannelloni.JPG

A vöröshagymát egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a rusztikusra vágott gombát, megborsozzuk és hagyjuk lepirulni. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Ha bor elpárolgott, akkor hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a bébispenótot. Hagyjuk, hogy a spenót összeessen, majd átpakoljuk egy aprítóba és mehet hozzá 1 marék reszelt parmezán, a pirított tökmag és a ricotta. Az egészet rusztikusra zúzzuk.

A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet és egy habverővel addig keverjük, amíg csiriz-szerű állagot kapunk. Részletekben elkezdjük adagolni hozzá a tejet és addig kevergetjük, amíg szép, homogén mártást kapunk. Ekkor sóval, fehérborssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A cannelloni összeszereléséhez egy 24X14 méretű hőálló tál aljára öntünk egy keveset a besamel mártásból. Ezután a tésztacsöveket egy kiskanállal elkezdjük megtölteni a töltelékkel, törekedve arra, hogy minél több kerüljön beléjük. Ha a csövek már a tálban pihennek, meglocsoljuk az egészet egy újabb adag mártással, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, erre pedig ismét raguval töltött csövek kerülnek. Újabb adag besamel és egy végső löket parmezán kell rá és az egész bekerül a 180 fokos sütőbe, ahol 30 perc alatt elkészül. Tálalás előtt fél órát pihentetjük ééés jól megesszük.

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr2012017467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu