Mexikói bableves
Írta: Street Kitchen - 2016-12-08 09:16

Ki mondta, hogy bableves, csak is magyarosan lehet elkészíteni? Jani egy jó kis chilis, mexikói bablevest mutat nektek, amitől totál eldobjátok majd az agyatokat.

Mexikói bableves

Hozzávalók:

  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 400 g száraz bab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db szárított guajillo paprika
  • 1 db szárított pasilla paprika
  • 1 db szárított chipotle morita paprika
  • 2 ek darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 nagy marék kolbász
  • 1 tk oregano
  • 2 tk római kömény
  • 1 szál angolzeller
  • 1,5 l víz
  • só, bors
  • reszelt sajt, tejföl, tortilla chips, friss koriander

bableves.jpg

Egy lábasban olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. A szárított paprikáknak kiszedjük a magjait és a hagymás alaphoz dobjuk és lepirítjuk őket. Ezután hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt is. Az előzőleg egy estét áztatott, majd lecsepegtetett babot is hozzáküldjük, majd felöntjük a forró vízzel. Kerül még bele konzerves paradicsom, oregano, római kömény, só, bors. Kb. 2 órán keresztül főzzük, de úgy, hogy az utolsó ¼ órában finomra kockázott angolzellert adunk hozzá. Tálaláskor megszórjuk egy kis reszelt sajttal, tejfölt kanalazunk rá és tortilla chipset adunk még hozzá, végül pedig megszórjuk egy kis friss korianderrel.

A különleges chilipaprikákat köszönjük a Toldi Fűszernek!

bableves_1.jpg

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr2912030607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek