OMG: sajttal és virslivel töltött lángos
Írta: Street Kitchen - 2016-12-09 21:01

A Fény utcai piac méltán híres töltött lángosa ihlette ezt a receptet. Ott is virslivel és sajttal operálnak, mi pedig pontról-pontra lekövettük az eredeti verziót.

Eredetileg egy interjút is fel akartunk venni a témában a piacon, Jani meg is jelent a megbeszélt 7:30-as időpontban, de Peti (az operatőr) elaludt, mert nem szólalt meg a telefonján (iphone 5s) beállított ébresztő. MIÉRT?? Aki tud erre megoldást, írja meg nekünk Facebookon. :D 

 

Töltött lángos recept:

  • 0,5 kg liszt
  • 25 g (fél csomag) élesztő
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. só
  • Feltétek: tejföl, sajt, virsli, fokhagyma

 
img_0588.JPG

4 egszerű lépés választ el titeket attól, hogy rövid időre boldog töltött lángos tulajdonosok legyetek. Íme:

1.: az élesztőt 3 dl langyos vízbe morzsoljuk és hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt felfusson. Ha kezd kimászni a pohárból és halkan pezseg, akkor már mehet is a liszthez. Hozzáadjuk a sót, az olajat és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. A tálban hagyjuk a tésztát, itt belisztezzük kicsit a tetejét, majd lefedve 1 órán át kelni hagyjuk.

2.: A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból, kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd gömböcöket formázunk belőlük. Ezeket egy sodrófával nagyjából kör alakúra nyújtjuk. Ehhez a legjobb módszer ha húzunk rajta egyet le-föl irányba, majd öt szögpercet elfordítva ismét nyújtani kezdjük és ezt addig ismételgetjük, amíg szép kerek fazont nem kapunk.

3.: Az így kapott tésztát megpakoljuk virslivel és reszelt sajttal, félbehajtjuk, és megpöngyörkézzük a szélét, hogy a sajt ne tudjon kimászni belőle.

4.: A lángost 170 fok körüli olajba tesszük, ahol aranybarnára sütjük mind a két felét. Itatóspapíron landol, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, szórunk rá még sajtot és már készen is van.  

img_0586.JPG

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr6012037117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek