Hozzávalók
- 1 marék mandula
- 1 marék dió
- 1 marék kandírozott narancshéj
- ½ marék aszalt áfonya
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 2 ek vaj
- 2 dl narancslé
- ½ bögre kuszkusz
- ½ db gránátalma
díszítéshez
- mentalevél
Narancsos édes kuszkusz
Hozzávalók
- 1 marék mandula
- 1 marék dió
- 1 marék kandírozott narancshéj
- ½ marék aszalt áfonya
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 rúd fahéj
- 1 db csillagánizs
- 2 ek vaj
- 2 dl narancslé
- ½ bögre kuszkusz
- ½ db gránátalma
díszítéshez
- mentalevél
A durvára aprított magvakat egy száraz serpenyőben lepirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott, kandírozott narancshéjat, az aszalt áfonyát, a vaníliás cukrot, a citromhéját és levét, a fahéjat, a csillagánizst és 1 evőkanál vajat.
Ha a vaj elolvadt, akkor felöntjük a narancslével és hozzáadjuk a kuszkuszt. Ha felszívta a narancslevet, akkor még egy evőkanál vajat hozzáadunk, valamint a gránátalma magjait. Végül mentával díszítjük.