Sajttorta + almás pite = almás krémsajtos pite
Írta: Street Kitchen - 2016-12-27 14:33

Ha szereted az almás pitét és a sajttortát is, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A tökéletes pitealap, rá jön egy krémsajtos réteg, amin fahéjas, cukros alma landol. Nagyon ütős egy újítás, próbáljátok ki!

Almás krémsajtos pite

img_2384.jpg

Hozzávalók (1 pitéhez):

A pitetésztához

  • 250 g liszt
  • 150 g hideg vaj
  • 40 g cukor
  • 60 g hideg víz

A krémhez

  • 200 g krémsajt
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • őrölt vanília rúd

A tetejéhez

  • 2 nagy alma pucolva, cikkekre vágva
  • 1/2 citrom leve
  • 50 g barna cukor
  • 1 csapott tk. fahéj

A pitealaphoz az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal (vagy robotgéppel) gyúrjuk egyneműre, tegyük hűtőbe fél órára, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki és egyengessük el a piteformánkban. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük alufóliával letakarva, nehezékkel (bab,lencse stb.) 10 percig, majd fólia nélkül további 10 percig.

Míg sül készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük ki a cukorral, tojással és a vaníliával majd tegyük félre. Az almákat pucoljuk meg, daraboljuk fel, forgassuk meg a citrom levében, majd a cukorban és a fahéjban is. A kisült pitetésztára öntsük rá a krémsajtot, majd az almás tetőt és egyengessük el. 180 fokos légkeveréses sütőben süssük 20-25 percig.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr3412049881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu