Hozzávalók
A teriyaki szószhoz
- 150 ml szójaszósz
- 2 - 3 ek rizsbor
- 6 ek barna cukor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek keményítő
Az összeszereléshez
- 1 db ananász
- 500 g darált marhahús
- 1 ek étolaj
- bacon
- cheddar sajt
Big Kahuna Burger: így készül a Ponyvaregény híres hamburgere
Hozzávalók
A teriyaki szószhoz
- 150 ml szójaszósz
- 2 - 3 ek rizsbor
- 6 ek barna cukor
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek keményítő
Az összeszereléshez
- 1 db ananász
- 500 g darált marhahús
- 1 ek étolaj
- bacon
- cheddar sajt
A szójaszószt, a rizsbort, a barna cukrot, a gyömbért és a fokhagymaport egy gyorsforralóban alaposan összekeverjük, majd összeforraljuk. Egy tálban csomómentesre keverjük a keményítőt 1 dl vízzel és a szószhoz adjuk, egy habverővel elkeverjük, majd ha ismét felforrt félretesszük. Az ananásznak levágjuk a tetejét, majd meghámozzuk, karikákra vágjuk, eltávolítjuk ügyesen kemény közepét, majd egy forró, száraz serpenyőben alaposan lesütjük.
A darált húsból húspogácsákat formázunk, majd egy forró, olajos serpenyőben mindkét oldalukat lesütjük. Közben sózzuk, borsozzuk, és kissé lenyomkodjuk, hogy szép arany barnára piruljon, valamint a fordításnál egy szelet sajtot teszünk a tetejére. A lepirult bucit megkenjük 1 evőkanál szósszal, ráteszünk egy húspogácsát, egy ananász karikát, 2 szelet sült bacont. Végül teriyaki szósszal megkent, lepirított buci tetővel fedjük be.