Hozzávalók
- 250 g bavette tészta
- 200 g csirkemell filé
- 1 db répa (közepes)
- 1 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi gyömbér
- 2 db piros chili paprika
- 4 - 5 ek szójaszósz
- 1 marék spenót (nagy)
- 1 csomag szójababcsíra
- 1 tk kukoricakeményítő
- 2 ek pirított szezámmag
- étolaj
- só, bors
Kínai tésztavacsora 20 perc alatt: csirke chow mein
Hozzávalók
- 250 g bavette tészta
- 200 g csirkemell filé
- 1 db répa (közepes)
- 1 db póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi gyömbér
- 2 db piros chili paprika
- 4 - 5 ek szójaszósz
- 1 marék spenót (nagy)
- 1 csomag szójababcsíra
- 1 tk kukoricakeményítő
- 2 ek pirított szezámmag
- étolaj
- só, bors
Csirke chow mein
A tésztát aldentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.