Kínai tésztavacsora 20 perc alatt: csirke chow mein
Írta: Street Kitchen - 2017-01-04 09:54

A kínai kajákat mi is nagyon szeretjük, ezért készítettünk is egy szuper tésztaételt, amit wokban, sok friss zöldséggel és hússal jól lepirítottunk. Ha rákaptok az ízére, többet tuti nem is mentek kínai gyorsbüfékbe!

Csirke chow mein

Hozzávalók (2 főre)

  • 250 g bavette tészta
  • 200 g csirkemell filé
  • 1 közepes répa
  • 1 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy diónyi gyömbér
  • 2 piros chili paprika
  • 4-5 ek. szójaszósz
  • 1 nagy marék spenót
  • 1 nagy szójababcsíra
  • 1 tk. kukoricakeményítő
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • étolaj
  • só, bors

 

A tésztát aldentére főzzük. A répát egy zöldséghámozóval vékony csíkokra gyaluljuk, a póréhagymát a répával azonos méretűre szeleteljük, csíkozzuk, a fokhagymát felszeleteljük, a gyömbért lereszeljük, a chilit pedig felkarikázzuk. Egy wok serpenyőt forróra hevítünk, beleöntünk 2-3 evőkanál olajat és lepirítjuk rajta a sózott, borsozott, felkockázott csirkemellet. Ha alaposan lepirult, akkor félretesszük. A serpenyőbe ismét jön 1 evőkanálnyi olaj, majd pár perc alatt átforgatjuk és lepirítjuk a kifőtt tésztát. Kissé félrehúzzuk a serpenyőben a tésztát és mellette egy kis olajon megfuttatjuk a fokhagymát, gyömbért és chilit, majd összeforgatjuk a tésztával. Mehet bele a hagyma és a répa, amivel ismét átforgatjuk. Végül megy vissza a csirkemell és ráöntjük a szójaszószt. Alaposan összerázzuk, jó magas lángon. Hozzáadjuk a spenótot is és hagyjuk összeesni. Megszórjuk a szójababcsírával és felöntjük 1 dl vízben elkevert keményítővel. Még egyszer összeforgatjuk, megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal és kész is vagyunk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr2912093889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek