Hozzávalók
Jani perfekt gofrija
- 12 db gofrihoz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- ½ csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 3 dkg lágy vaj
- 2 ½ dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
Karamellizált bacon
- bacon
- fahéj
- barnacukor
Grilled cheese sandwich (1 szendvicshez)
- 2 szelet kenyér
- 5 dkg reszelt cheddar sajt
- 5 dkg vaj a sütéshez
- csemegeuborka
Hasselback bundáskenyér (4 db-hoz)
- 4 db zsemle
- 4 db tojás
- pekándió
- juharszirup
Jani 3 kedvenc reggelije
Hozzávalók
Jani perfekt gofrija
- 12 db gofrihoz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- ½ csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 3 dkg lágy vaj
- 2 ½ dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
Karamellizált bacon
- bacon
- fahéj
- barnacukor
Grilled cheese sandwich (1 szendvicshez)
- 2 szelet kenyér
- 5 dkg reszelt cheddar sajt
- 5 dkg vaj a sütéshez
- csemegeuborka
Hasselback bundáskenyér (4 db-hoz)
- 4 db zsemle
- 4 db tojás
- pekándió
- juharszirup
Jani perfekt gofrija fahéjas karamellizált baconnel
Mindannyiunk életébe kell egy tökéletes, bármikor bevethető gofri recept: az alaptészta arányait írjátok fel a kedvenc kockás füzetetekbe, aztán kedvetekre pakolhattok bele banánt, reszelt almát, de leönthetitek csokiszósszal, vagy csak szimplán megszórhatjátok porcukorral, mindenhogy király lesz. Mi most egy elsőre merésznek tűnhető kombinációt mutatunk, a gofri és a fahéjas bacon fog nászra kelni.
A gofri alaphoz a tojásokat, cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a lágy vajjal kikeverjük, részletekben hozzáadjuk a tejet, a lisztet, végül pedig a késhegynyi sütőport. Csomómentesre keverjük és egy kiolajozott gofrisütőben készre sütjük.
A bacon szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk barnacukorral és fahéjjal. Egy másik sütőpapírral letakarjuk, lenyomkodjuk, sütőben 175 fokon, 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor a gofrikat ízlés szerint juharsziruppal meglocsolhatjuk.
Grilled cheese sandwich
Kevés olyan eset van a gasztronómiában, amikor két vásárian primitív alapanyag találkozásából egy ennyire zseniális élmény születik: a szendvicskenyér és az olvadt sajt kettőse az egyik legjobb reggeli az ismert univerzumban. Frissen fogyasszátok!
A szendvicskenyerek egyik oldalát, száraz serpenyőben megpirítjuk majd kiválasztván az egyik szeletet, megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. (de fontos, hogy a pirult oldalára kerüljön a sajt) Összetapasztjuk a szeleteket, és egy kevés olvasztott vajon, lassú fokozaton, kissé lelapítva mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Forrón, csemegeuborkával tálaljuk.
Hasselback bundáskenyér
Mindenki szereti a bundáskenyeret, most pedig megmutatjuk azt a verziót, ami küllemében és ropogósságában is üde színfolt lesz a reggelik világában.
Fogunk egy zsemlét és a videóban mutatott elv alapján bevagdossuk. Felvert tojásba alaposan megforgatjuk, és forró olajban kisütjük. Végül pedig juharsziruppal és pekándióval tálaljuk.