Fokhagyma krémleves
Írta: Street Kitchen - 2017-01-27 09:01

Krémlevest elég sokféle zöldségből, gyümölcsből lehet készíteni... de a fokhagyma krémlevesnek nincsen párja, főleg ennek, aminek a sütőben sült fokhagyma és végül a durván sajtos pirítós ad értelmet! De inkább nézzétek meg a videót.

 Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 1 dl fehérbor
  • ½ ek. liszt
  • 3 dl víz
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk. vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 szelet ciabatta
  • 4 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr1212100913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek