Sült banán rumos csokiszósszal nyakon öntve
Írta: Street Kitchen - 2017-02-03 16:30

Egy egyszerű, sör nélküli sörtésztába bundázott friss banán, olajban kisütve, csokiszósszal nyakon öntve és pirított mogyoróval megszórva. Más nem is kell a boldogsághoz!

Hozzávalók:

A sült banánhoz:

  • 3 púpozott ek. liszt
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1,5-2 dl szóda
  • 2 tk. barna cukor
  • 4-5 db banán
  • pirított mogyoró a tálaláshoz

A csokiszószhoz:

  • 2 tk. kukoricakeményítő
  • 5 dl tej
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 csipet só
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 feles rum

A lisztet, a keményítőt, a sütőport, a sót, a tojást és a cukrot összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadogatjuk a szódát. A banánokat 3-4 darabba vágjuk, és megforgatjuk a tésztában, majd forró olajban kisütjük őket. Lecsepegtetjük őket, csokiszósszal leöntjük, és pirított mogyoróval megszórjuk.

A csokiszószhoz 1 dl tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék 4 dl tejet feltesszük közepes lángra melegedni és hozzáadjuk a feldarabolt csokit és a cukrot, majd pedig a keményítős tejet. Belekeverjük a rumot és a kakaóport, egy habverővel alaposan összekeverjük és kb. 15 percig, alacsony lángon, beforraljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr5612100905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek