Tonhalas spagetti chilivel
Írta: Street Kitchen - 2017-02-16 09:00

Szinte hihetetlen, hogy a hosszú évek alatt még egyszer sem postoltunk tonhalas spagetti receptet, pedig egy igazi nagy klasszikusról van szó. Most jön Anna verziója, ami nekünk nagyon bejött, reméljük, hogy nektek is be fog!

Hozzávalók (4 személyre)

  • 60 dkg spagetti 
  • olívaolaj
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • bors
  • 320 g tonhal (saját levében, vagy sós lében, de ne olajban!)
  • 2 csokor friss petrezselyem
  • 1 citrom
  • parmezán

img_3655.jpgA tésztát felrakjuk főni, és közben elkészítjük a mártásunkat.  A fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a chilit kimagozzuk és szintén apró darabokra szeleteljük.  Egy közepes hőmérsékletű serpenyőbe belepakoljuk a hagymákat és pár perc elteltével jöhetnek a paprikák is. Sózzuk, borsozzuk majd a kifőtt tésztát hozzáadjuk egy kis főzőlé kíséretében.  Közben a halkonzerveket lecsöpögtetjük, és hozzáadjuk a tésztához. Érkezik a durvára aprított petrezselyem, majd utolsóként a citrom leve. Tálaláskor megszórjuk parmezánnal.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr9412263582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

Tetszett a bejegyzés? Kövesd az oldalt!

blog.hu