Kolbásztekercs, sausage rolls, vagy hívd, ahogy tetszik
Írta: Street Kitchen - 2017-02-20 11:08

Azt már biztos észrevettétek, hogy Jani receptjeiben, legtöbbször igen fontos helyet kap a bacon... természetesen ebben a fűszeres kolbásztekercsben is megbújik a kedvenc szalonnánk, de most főszerepben a fűszeres sertés hús került, leveles tésztába töltve.

Hozzávalók

A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szelet bacon
  • 1 csapott tk. fűszerkömény
  • 1 mk. szárított majoranna
  • 1 csapott tk. füstölt paprika
  • Bors
  • 1 ív bolti leveles tésza
  • 1 tojás
  • egész kömény, szezámmag

A mártogatóshoz:

  • 2 ek. tejföl
  • 2 ek. majonéz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Snidling es petrezselyem vegyesen
  • Bors
  • ½ citrom leve

A darált sertéshúshoz hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és bacont, aztán jöhet a fűszerezés; fűszerkömény, majoranna és piros paprika. Végül pedig sózzuk, borsozzuk. Az egészet alaposan összegyúrjuk és megtöltjük vele a bolti leveles tésztát, a tekercseket felvert tojással ragasztjuk össze, majd a kisebb tekercsek tetejét is megkenjük a tojással, ízlés szerint szezámmaggal és egész köménnyel díszítjük. Sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

img_4743.JPG

A mártogatóshoz, a tejfölt és a majonézt jól összekeverjük, adunk hozzá fokhagymát és apróra vágott petrezselymet, snidlinget végül pedig sóval, borssal és citromlével ízesítjük.

 

 

 

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr4612160347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek