Citromkrémes máktorta
Írta: Street Kitchen - 2017-02-24 14:57

Ha hirtelen vendégek toppannak be Hozzátok, akkor egy gyors sütemény mindig megmentheti a helyzetet. Főleg, ha olyan hozzávalókból áll, ami szinte minden háztartásban van. Próbáljátok ki ezt az egyszerű, liszt mentes máktortát, és öntsétek nyakon az előzőleg bemutatott citromkrémmel.

Hozzávalók (23 cm átmérőjű formához)

  • 5 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g darált mák
  • 50 ml tej
  • 15 g sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

citromkremes_maktorta_3.jpg

A tojásokat válasszuk szét. A vajat a cukorral verjük habosra, adjuk hozzá egyenként a tojások sárgáját, majd mérjük hozzá a darált mákot, a sütőport a citrom reszelt héját és a tejet is, majd keverjük masszává. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük habbá, majd két részletben adjuk hozzá a mákos masszához úgy (alulról forgassuk felfele egy spatula segítségével), hogy a habunk ne törjön szét. 180 fokos alul-felül funckiós sütőben süssük 40 percig, majd ha kihűlt, akkor kenjünk meg a tetejét az előző videóban elkészült citromkrémmel.

citromkremes_maktorta_2.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr5912141151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek