Rengetegen írtatok, hogy kíváncsiak vagytok a kedvenc kínai gyorséttermi kajátokra, a szezámmagos csirkére. Természetesen betartva jó szokásunkat, kikísérleteztük a tökéletes receptet, és meg is mutatjuk, hogy mi a titka az egésznek.
Hozzávalók
A fűszeres liszthez:
- 10 ek. liszt
- 1 tk. só
- bors
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. fűszerpaprika
A panírozáshoz:
- 3 ek. keményítő
- 25 dkg csirkemell
- 3 tojás
- fűszeres liszt
- olaj a sütéshez
A mázhoz:
- 1 ek. rizsecet
- 3 ek. passata
- 2 ek. chili szósz
- 2 ek. méz
- 2 ek. barnacukor
- 3 ek. szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek. szezámmag
A fűszeres liszthez egy tálban összekeverjük a lisztet, sóval, borssal, fokhagymaporral és fűszerpaprikával.
A csirkemelleket nagyobb kockákra vágjuk, először keményítőbe, utána a felvert tojásba, végül pedig a fűszeres lisztbe forgatjuk és olajban kisütjük őket.
Egy forró wokban elkészítjük a mázat; a rizsecetet, passatat, chili szószt, mézet, barnacukrot, szójaszószt a két gerezd fokhagymával jól beforraljuk, addig, hogy a felére csökkenjen a folyadék mennyisége. Jól átforgatjuk mázban az előzőleg kisütött csirkefalatokat, megszórjuk a szezámmaggal és végül pedig stílusosan rizzsel tálaljuk.