OMG: Íme a mi kínai csípős-savanyú levesünk
Írta: Street Kitchen - 2017-03-09 09:14

Teljesen belejöttünk a kínai büfék ételeinek reprodukálásába. A szezámos csirke után most elhoztuk nektek ezt a csípős-savanyú levest, amit állagát tekintve sok mindenhez hasonlítottunk már. De most mindettől eltekintve próbáljátok ki, hiszen pár izgi hozzávalóból egy elég frankó levest tudtok kifőzni.

  • 1 ek. friss gyömbér lereszelve
  • 1 ek. ázsiai chili pasta
  • 1 ek. olaj
  • 30 g fafül gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g lében eltett v. konzerv bambuszrügy
  • ½ dl szójaszósz
  • ½ dl rizsecet
  • bors
  • csipet barnacukor
  • 1 mokkáskanál szecsuáni bors
  • kb. 7 dl alaplé
  • 150 g tofu
  • 4 tk. étkezési keményítő 1 dl vízben elkeverve
  • 1 tojás
  • díszítésnek újhagyma 

kinai_leves.jpg

A felhevített wokba elkezdjük pirítani a friss reszelt gyömbért, a chili pasta-t egy kevés olaj társaságában. Ezt követően jöhet a fafül gomba, amit valószínűleg szárított verzióban kaptok majd meg a boltban, de csak egyszerűen öntsétek le egy kevés meleg vízzel a főzés kezdete előtt. Az áttört fokhagyma utána a kisebb darabokra vágott bambuszrügyet is hozzáadjuk a leves alapunkhoz. Ezek utána mehet bele a szójaszósz, a rizsecet és a fűszerek: só, bors, cukor és szecsuáni bors. Végül pedig felöntjük az egészet alaplével és 5 percig főzzük a felkockázott tofuval. A sűrűbb állag eléréséhez elkeverjük a keményítőt 1 dl hideg vízzel, hozzáöntjük a leveshez és egy felvert tojást, lassan belecsurgatunk. A levest tálaljuk melegen, újhagymával díszítve.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr312322509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek