Kimeríthetetlen a kívánságkosarunk. Most a palacsinta sushi került terítékre, amit Jani gyorsan össze is dobott Nektek. Palacsintát sütött és megpakolta egy-pár hozzávalóval. Vacsorára, buliba vagy egy gyors uzsonnára is tökéletes lehet.
Hozzávalók
A palacsintatésztához (kb 10 db-hoz):
- 25 dkg liszt
- 1 ek. porcukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 mk sütőpor
- 0,5 l tej részletekben adagolva
A töltelékhez:
- krémsajt
- füstölt lazac
- uborka
- avokádó
A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, és egy vékonyan kiolajozott, közepes felmelegített serpenyőben, oldalanként 1-2 percig sütjük. Miután kihűltek, jöhet a töltés; alulra kerül egy kevés krémsajt, füstölt lazac szeletek és a meghámozott, magjaitól megszabadított uborka csík vagy avokádó szeletek. Szorosan feltekerjük a palacsintánkat, és egy éles késsel kb. 2 ujjnyira szeleteljük őket. Stílusosan kínálhatunk mellé szója szószt vagy wasabit.