Áfonyás kalácsguba mascarponekrémmel
Írta: Street Kitchen - 2017-03-24 09:14

Áfonyás kalácsguba mascarponekrémmel - hmmm, ízlelgessük csak ezeket a szavakat, már önmagukban annyira édesek, hogy majdnem felérnek egy desszerttel! De komolyan, ez a cucc valami _brutálisan_ finom, igazából a kidobásra váró, szikkadt kalács mennybemeneteléről van szó. Mi most reggeliként adjuk el, de ebéd utáni desszert, vagy bűnőzős édes vacsora képében is testet ölthet, a lényeg, hogy ki kell próbálnotok. Muszáj. Ma. De legalábbis még a héten. 

  • 1 kalács
  • 4 dl tej
  • 250 g cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 5 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. tejföl
  • 20 dkg áfonya
  • 10 dkg szeletelt mandulabél
  • 3 ek. mascarpone
  • 200 ml habtejszín
  • 2 ek. porcukor

A tejet felmelegítjük 100 g cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival, közben pedig felkockázzuk a szikkadt kalácsot. Beledobjuk egy nagy keverőtálba, majd leöntjük a tejjel és alaposan összeforgatjuk az egészet. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat 100 g cukorral haborsra keverjük. Belereszeljük egy citrom héját, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt és ezeket is elkeverjük benne, majd ezt hozzáadjuk a kalácshoz. A fehérjét 50 g cukorral habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk a kalácsos alapba. Hozzáadjuk még az áfonyát és a mandulát is, ezek után pedig a sütőformánkat kivajazzuk, beleborítjuk a masszát, egy spatulával elegyengetjük, majd megszórjuk maradék áfonyával és 150 fokon 50 perc alatt készre sütjük – félúton egy alufóliával letakarva.
img_5726.jpgAmíg sül, elkészítjük a mascarponekrémet. A porcukorhoz adjuk a tejszínt, ezt felverjük és hozzáadjuk a mascarponet. Ezzel is simára keverjük és már kész is van. A forró gubát megszórjuk porcukorral és a mascarponekrémmel tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr5612365495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek