Tojáslikőrös-csokis répatorta
Írta: Street Kitchen - 2017-04-07 20:02

Répatorta nélkül tulajdonképpen már nem húsvét, a húsvét. Így nem hagyhatunk titeket egy tökéletes recept nélkül. Kicsit felturbóztuk egy kevés tojáslikőrrel és egy isteni mascarpone krémmel kentünk meg. Csekkoljátok!

img_7916.jpg

Hozzávalók: 22 cm-es formához

A tésztához:

  • 250 g puha vaj
  • 200 g kristálycukor
  • 4 tojás
  • 300 g nyers reszelt sárgarépa
  • 50 g durvára vágott sótlan pisztácia + a díszítéshez
  • 50 g mazsola
  • 200 g finomliszt
  • 50 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 csapott tk szódabikarbóna
  • 2 púpozott tk sütőpor
  • 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt fahéj

 A krémhez:

  • 100 g puha vaj
  • 100g porcukor
  • 400 g mascarpone
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 100 ml tojáslikőr a tészta meglocsolásához

 img_7939.jpg

A piskótához a sütőt légkeveréses funkción 180 fokra kapcsoljuk, a tortaformánkat kibéleljük alul sütőpapírral. Robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítjuk és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A pisztáciát durvára vágjuk, a répát megpucoljuk, reszeljük és hozzáadjuk a mazsolával együtt a cukros vajas masszához, robotgéppel eldolgozzuk. Beleöntjük a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, fahéjat és jól eldolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tortaformákba öntjük és 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nincs két tortaformánk, akkor megsüthetjük egyben is, de akkor 45-50 percig süssük. Amíg hűl a tésztánk, addig elkészítjük a krémet. A puha vajhoz hozzáadjuk a porcukrot, robotgéppel kihabosítjuk, majd 3 adagban hozzáadjuk a mascarponét, vaníliát kivonatot, fahéjat és simára keverjük. A kihűlt tésztákról levágjuk a felesleget, az alsót meglocsoljuk 50 ml tojáslikőrrel, megkenjük a krém felével, rátesszük a másik piskótát, meglocsoljuk a maradék likőrrel elegyengetjük rajta a maradék krémet és durvára vágott pisztáciával díszítjük.

img_7940.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr3312408405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek