Sajtos-krumplis húsvéti partymuffin
Írta: Street Kitchen - 2017-04-16 10:00

Nincs még vége a húsvétnak. Még nem késő elkészíteni ezt a sós muffint, amibe olyan hozzávalók kerültek, melyek biztos otthon is megbújnak a hűtőben. Készítsetek hozzá egy fokhagymás mártogatóst, és várjátok így a vendégeket, na meg a nyulat.

Hozzávalók 

A muffinhoz:

  • 1 kg burgonya
  • 2 egész tojás 
  • 2 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt cheddar
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 cikk citrom leve
  • 2tojásfehérje

A márotgatóshoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 marék snidling

img_9984.jpg

A burgonyát megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt. A fokhagymát átnyomjuk egy fokhagymanyomón és a reszelt cheddarral és parmezánnal együtt a tojásos tejfölhöz adjuk és jól átkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével habbá verjük. A tésztaalapot sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a fehérjehabbal. 12 db muffinformát kibélelünk kapszlikkal és belekanalazzuk a tésztát. Megszórjuk reszelt parmezánnal és 200 C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre őket. A maradék zúzott fokhagymát elkeverjük a tejföllel, egy csipet sóval és apróra vágott snidlinggel. A megsült muffinokat frissen vágott snidlinggel és a tejfölös mártogatóssal tálaljuk.

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr3412424745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek