Chimichanga, a zseniális töltött-sütött tortilla
Írta: Street Kitchen - 2017-04-26 09:08

Hogy ne kelljen Mexikóba utaznod, de még egy étterembe sem elmenned egy klasszik chimichangáért, elhoztuk nektek a pöpec kis receptet, így otthon is bármikor összedobhatjátok ezt a remek sült tortillát. 

A töltelékhez:

  • 500 g darált marhahús
  • 1 nagy csipet só, bors
  • 150 g paradicsomszósz
  • 400 g bab (konzerv)
  • 1 teáskanál füstölt fűszerpaprika
  • 1/2 teáskanál római kömény
  • pár csepp chiliszósz

A salsához:

  • 2 db paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 csokor friss koriander
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • 1 csomag tortillalap
  • 200 g reszelt cheddar

A tálaláshoz:

  • 1 nagy doboz tejföl

 chimichanga_2.jpg

Egy forró serpenyőben, kevés olaj alatt elkezdjük pirítani a marhahúst, majd pár perc után jöhet hozzá a só, bors, és a paradicsomszósz. Átkeverjük a húst és hozzáadjuk a babot, füstölt pirospaprikát, római köményt és a chiliszószt. A salsához félbevágjuk a paradicsomokat és a lilahagymával, friss korianderrel, olívaolajjal, sóval és borssal együtt lezúzzuk. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá a sajt. Mindeközben rakjunk fel egy nagy adag olajat, hogy felmelegedhessen. A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezzel becsomagolva a tortillát és ahhoz, hogy ne nyíljon szét, fogpiszkálóval összetűzzük őket. 175 C-ra felmelegített olajban, pár perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy nagy evőkanálnyi tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk.

chimichanga_1.jpg

 

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr2612450955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek