Meatball SUB az űberkirály húsgolyós szendvics
Írta: Street Kitchen - 2017-04-28 09:35

Összedobtunk egy brutttálisan király szendót. Hogy ne maradjon ki a jó öreg paradicsomszósz sem a buliból, ami minden olasz ételt zseniálissá tesz, így ő is szerepel a receptben, egy nagy adag húsgombóc és sok-sok sajt társaságában. Vétek kihagyni, úgyhogy még ma álljatok neki elkészíteni!

Hozzávalók (4 főre)

A húsgolyókhoz:

  • 500 g darált marhahús
  • 250 g zsemlemorzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál oregano
  • 100 g reszelt parmezán + egy kevés a szendvics tetejére

A paradicsomszószhoz:

  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 450 g passata 
  • só, bors
  • 1 csokor bazsalikom

Az összeállításhoz:

  • 4 db baguette
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g mozzarella

 

A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, apróra vágott vöröshagymával és a petrezselyemmel. Belezúzzuk a fokhagymákat, jöhet egy tojás is bele, illetve a szárított oregano és a reszelt parmezán, végül az egészet összekeverjük és nagyobb diónyi golyókat formázunk belőlük. A golyókat sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és 175 C-ra előmelegített sütőbe toljuk őket kb. 10 percre. A paradicsomszószhoz egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkezdjük pirítani. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, adunk hozzá sót, borsot, pár percig hagyjuk főni, majd beledobjuk a frissen vágott bazsalikomot. A húsgolyókat kivesszük a sütőből. A baguettek végeit eltávolítjuk majd kettévágjuk őket. Locsolunk rájuk egy kevés olívaolajat és betoljuk a még meleg sütőbe pár percre. Nem maradt más hátra, mint az összeállítás, amihez egy félbevágott fokhagymagerezddel bedörzsöljük a kissé megpirított baguetteket, kanalazunk rájuk 1-2 evőkanálnyi paradicsomszószt, rádobunk pár húsgolyót, pár szelet mozzarellát, és egy-egy szórásnyi reszelt parmezánt. A sütőt felső grillező funkcióra állítjuk, 200-210 C-ra, és 5 percre betoljuk a baguetteket, hogy megolvadjon a mozzarellánk is. Már csak az utolsó lépés van hátra, amihez megkenjük a baguettek másik felét is egy adat szósszal és ráhelyezzük a forró, olvadt sajtos szendóalapra.

img_0282.JPG

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr6512459051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek