Sütés nélküli nutellás sajttorta
Írta: Street Kitchen - 2017-04-29 22:12

A Nutellát 10 emberből 9,9 imádja. Most megmutatjuk, hogy mi a tökéletes módszer a Nutella függőségetek kimaxolására, ha a szimpla "leülök a tévé elé és bezabálok egy üveggel" verziónál egy némileg szofisztikáltabbat szeretnétek. Íme a Nutellás cheesecake, ami isteni és függőséget okoz.

Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)

A keksz alaphoz:

  • 150 g kakaós keksz
  • 80 g pirított törökmogyoró
  • 40 g puha vaj 

A nutellás krémhez:

  • 300 g nutella
  • 350 g philadelphia krémsajt

A krémsajtos krémhez:

  • 450 g krémsajt
  • 80 g porcukor

A nutellás tetőhöz:

  • 240 g nutella
  • 120 ml tejszín
  • 30 g pirított törökmogyoró

 img_0931_1.jpg

A mogyorót tepsibe tesszük és 180 fokon légkeveréses funkción 7 perc alatt megpirítjuk, a héját ledörzsöljük és félretesszük. A tortaformát alját kibéleljük sütőpapírral.

A kekszalaphoz aprítógépbe kimérjük a hozzávalókat (ha nincs ilyenünk, akkor egy sodrófával erőteljes mozdulatokkal összetörjük), összedaráltatjuk és evőkanál segítségével a tortaformánkba egyengetjük, hűtőbe tesszük, amíg elkészül a krém.

A nutellás és a krémsajtos réteghez külön tálba kimérjük a hozzávalókat és összekeverjük őket. A kekszrétegre egyengetjük a nutellás részt, arra pedig a krémsajtosat.

A tejszínt felforraljuk és összekeverjük a nuttelával,majd a fehér krémre egyengetjük, megszórjuk durvára vágott pirított mogyoróval és hűtőbe tesszük 3-4 órára, de a legjobb, hogy egész éjjelre, hogy jól összeérjenek az ízek. Hűtőben minőségromlás nélkül 2-3 napig lehet tárolni, bár nem hiszem, hogy ennyi ideig  megmaradna ez a szuper torta.

Tipp: Így az eperszezon ideje alatt, a réteg közé, epret is csempészhetünk.

img_0926_1.jpg

komment komment
tovább

A bejegyzés trackback címe:

http://streetkitchen.hu/api/trackback/id/tr4112464735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek