• 3 szuper alkoholos ital gyümölcsökkel
    3 szuper alkoholos ital gyümölcsökkelEgy jó kis hűsítő pia recept mindig jól jön a nyárvégi melegben, főleg ha még alkohol is kerül bele. Klári most megmutatja, hogy mit lehet készíteni kiviből, hogy hogyan kerül chili egy italba és a...
  • A legegyszerűbb padlizsánkrém
    A legegyszerűbb padlizsánkrémMint tudjátok, nagyon szeretjük az egyszerű, autentikus, de nagyszerű kajákat. Lili megmutatja hogyan készül az Erdélyből kölcsönvett padlizsánkrém receptje. Mi megkóstoltuk és az összeset be is...
  • Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!
    Ljutenica: finomabb, mint az ajvár!A boltban kapható ljutenica otthon is elkészíthető és sokkal ütősebb lesz, mint a gyári. Csípős és fokhagymás, imádni fogjátok! Ljutenica Hozzávalók 1 kg kápia paprika 70 dkg paradicsom 4 ek...
  • Caponata, az olaszok lecsója
    Caponata, az olaszok lecsójaAz, hogy a rendelkezésre álló nyári zöldségeket összerottyantsuk és lazán befűszerezve elfogyasszuk egy kis friss kenyérrel, nem csak nekünk, magyaroknak jutott eszünkbe, hanem többek között az...
  • 3 klassz, csirkemelles kaja
    3 klassz, csirkemelles kajaKi ne szeretné a csirkemellet?! Olyan sokszínű a felhasználása, pillanatok alatt kész van és fillérekbe kerül. A sorozat ezen részében 3 nagyon király csirkemelles kaját mutatunk. Lesz egy fűszeres...
  • A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!)
    A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!)Az esti filmnézés (vagy meccs, bár mi nem nézünk focit) elmaradhatatlan kelléke egy jó csirkeszárny egy frankó kis mártogatóssal és egy rakat sültkrumplival. Bár a BBQ jellegű pácok és szószok is...
  • Mozzarellával töltött olasz burger
    Mozzarellával töltött olasz burgerAz olasz konyha nem éppen a gyorskajáiról híres, de ha az olyan jellegzetes elemeit, mint a bazsalikomos pesztót, a mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot beletuszkoljátok egy hamburgerbe,...
  • 5 tipp a tökéletes hamburgerhez
    5 tipp a tökéletes hamburgerhezJó kézműves burgert enni a mai Budapesten nem egy nehéz ügy, mert lassan minden sarkon egy ilyen helybe botlik az ember. De mi a helyzet, ha otthon szeretnénk reprodukálni ezt a szintet? Mi ezen a...
  • A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!)
    A legjobb ragacsos csirkeszárnyak (extra mártogatóssal!)Az esti filmnézés (vagy meccs, bár mi nem nézünk focit) elmaradhatatlan kelléke egy jó csirkeszárny egy frankó kis mártogatóssal és egy rakat sültkrumplival. Bár a BBQ jellegű pácok és szószok is...
  • Tejfölös sült csirke: szimpla hozzávalókból fullos vacsora
    Tejfölös sült csirke: szimpla hozzávalókból fullos vacsoraÍme egy nagyon finom recept azokra az estékre, amikor sem időtök, sem különleges alapanyagaitok nincsenek egy vacsorához. Csirke, tejföl, tojás, pár fűszer és kész is van ez a finomság, ami az új...
  • Gyors bolognai spagetti
    Gyors bolognai spagettiEgy klasszikus, marhából készült, jóféle bolognai optimális esetben minimum 2-3 órán keresztül készül és jól is van ez így. De ha szeretnél este enni egy bolognait és nincs rá ennyi időd, akkor...
  • Sajtos-kolbászos töltött cukkini
    Sajtos-kolbászos töltött cukkiniHa egy finom dologba annál is finomabb cuccokat pakolunk, akkor abból csak is valami jó sülhet ki. Ez tény! Így történt ezekkel a cukkinikkel is, amiket gombával, kolbásszal és mindenféle király...
  • A tökéletes házi félbarna kenyér
    A tökéletes házi félbarna kenyérUgye hogy nincs is jobb, mint a friss kenyér roppanós hangja?! Hát mi is így gondoljuk. Zé egy olyan szuper félbarna kenyeret mutat amibe megy sokféle mag, de még sört is önt bele, a végeredmény pedig...
  • Nutellával töltött kalács
    Nutellával töltött kalácsEgy jó kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról, mi pedig most egy olyan kalács receptet mutatunk, hogy a fal adja a másikat: már önmagában is nagyon finom lenne, de megtöltöttük elképesztő...
  • A 3 legjobb retro snack: pogácsa, sajtos ropogós és káposztás kifli
    A 3 legjobb retro snack: pogácsa, sajtos ropogós és káposztás kifliHa szerettek sütni-főzni, egy jó pogácsa recept nem hiányozhat a leltárból. Ha pedig a pogit kipipáltátok, akkor jöhet a Dóra-féle sajtos ropogós és az isteni káposztás kifli is! Juhtúrós pogácsa...
  • Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkával
    Házi bagel posírozott körtével és erdei sonkávalEgy (jó)régi videónkban mutattunk pár klassz bagel lelőhelyet Budapesten. Akkor még nem árultuk el, hogy valójában a legjobb bageleket nem ezeken a helyeken, hanem otthon, a konyhátokban tudjátok...
  • Nagyon sajtos töltött gombák
    Nagyon sajtos töltött gombákMi nagyon szeretünk finom dolgokat egymásba tölteni. Ezekkel a gombákkal is ez történt, mert raktunk bele juhtúrót, petrezselymet, chilit, beleültettük krémes sajtszószba, megküldtük a tetejét még...
  • Így készül a híres piccalilli
    Így készül a híres piccalilliEz a furcsa nevű cucc a brit konyha egyik alap savanyúsága, aminek eredete a gyarmatosítás időszakához vezethető vissza. Marha jó színe van és nagyon izgalmas ízvilággal rendelkezik, soha ne hagyjátok...
  • A legegyszerűbb padlizsánkrém
    A legegyszerűbb padlizsánkrémMint tudjátok, nagyon szeretjük az egyszerű, autentikus, de nagyszerű kajákat. Lili megmutatja hogyan készül az Erdélyből kölcsönvett padlizsánkrém receptje. Mi megkóstoltuk és az összeset be is...
  • Tökéletes sajtszósz 3 hozzávalóból
    Tökéletes sajtszósz 3 hozzávalóbólVannak olyan alap mártás receptek, amit minden konyhában közlekedő embernek kötelező ismernie. Az egyik ilyen sokoldalúan felhasználható szósz a sajtszósz, amihez csupán egy darabka cheddar sajt, egy...
  • 12 órán át főzött májgombóc-leves
    12 órán át főzött májgombóc-leves"A jó leveshez idő kell" tartja az észak-dakotai közmondás. És milyen igazuk van! Persze lehet 2-3 óra alatt is finom csontlevest készíteni, de a legjobban akkor jártok, ha az esti film, vagy híradó...
  • Krumplikrémleves kelkáposztával
    Krumplikrémleves kelkáposztávalÉppen, hogy megszöktünk a télből, ami szuper dolog, de a boltok polcai még nem roskadoznak a legfrissebb zöldségektől, szóval a tavaszi pörgés még hátravan. Ilyenkor kell elővenni az olyan káposztás,...
  • 2 kényeztető krémleves: sült répa sok fűszerrel és brokkoli húsgolyókkal
    2 kényeztető krémleves: sült répa sok fűszerrel és brokkoli húsgolyókkalKrémlevest főzni nem nagy macera, egy kezdő is simán bevállalhatja, hiszen csak be kell dobálni mindent a fazékba, felönteni vízzel, vagy alaplével, le kell zúzni egy botmixerrel és kész is van....
  • Paradicsomos sütőtök krémleves
    Paradicsomos sütőtök krémlevesA sütőtök krémleves azok közé az ételek közé tartozik, ami mellett egy gasztroblog, főzősműsor, vagy magazin sem mehet el szó nélkül csak úgy. Mi idén a Dóra féle paradicsomos verziót szeretjük,...
  • Mexikói egylábasos pasta
    Mexikói egylábasos pastaHa olyan lusták vagytok kajakészítés szempontjából, mint néha a Jani, akkor ezt a kaját nektek találták ki. A lényege, hogy mindent egy lábasba kell dobálni és kész is van. Ha hulla fáradtan hazaestek...
  • Mascarponés-csirkés pasta
    Mascarponés-csirkés pastaHa laza kajára vágytok, mindenképp próbáljátok ki ezt a pastát, amit a mascarponés mártás, a finom csirkehús és a lepirított koktélpari tesz naggyá.  Mascarponés-csirkés pasta Hozzávalók: 50...
  • Gyors bolognai spagetti
    Gyors bolognai spagettiEgy klasszikus, marhából készült, jóféle bolognai optimális esetben minimum 2-3 órán keresztül készül és jól is van ez így. De ha szeretnél este enni egy bolognait és nincs rá ennyi időd, akkor...
  • Paradicsomos-mozzarellás penne sütőben összesütve
    Paradicsomos-mozzarellás penne sütőben összesütveEz egy igazi kényeztető fogás, hiszen olyan dolgok kerültek bele, amiket az emberiség 99,9%-a imád: paradicsomszósz zöldfűszerekkel, olvadó mozzarella sajt és penne tészta. Na meg persze ott figyelnek...
  • Az olaszok sajttortája: torta di ricotta
    Az olaszok sajttortája: torta di ricottaAz olaszoknak is van ám cheesecake receptjük, de ők nem holmi amerikai krémsajttal készítik, hanem csak is kizárólag eredeti olasz, alapanyagokkal: ricottával és mascarponéval. Próbáljátok ki, nem...
  • Klasszikus túrós palacsinta
    Klasszikus túrós palacsintaUgye mindenki emlékszik, amikor a bableves után jött a jó kis túrós palacsinta. Mi nagyon szeretjük, így Zé megmutatja a frankó receptet! Akik nem szívbajosak egy kis mazsolát is tegyenek bele ;)...
  • Szuperegyszerű ricottás jégkrém barackkal
    Szuperegyszerű ricottás jégkrém barackkalNa ennél egyszerűbb fagyi receptet már tényleg nem tudunk kitalálni! Ha szeretnél összedobni egy kis hűvös édességet és nincs kedved 2 órán keresztül szórakozni egy fagyigéppel, akkor próbáld ki ezt a...
  • Cseresznyés clafoutis
    Cseresznyés clafoutisEzek a franciák nagyon tudják mitől döglik a légy. Ezt nem is bizonyíthatnánk jobban, mint ezzel a cseresznyés clafoutis recepttel. A hagyományosan cseresznyével készült tejes pitét a csoki tesz még...
  • 3 gyors reggeli sietős reggelekre
    3 gyors reggeli sietős reggelekreA pörgős hétköznapokban is lehet finomakat reggelizni és nem is kell megszakadni miattuk. Egy pillanatra felejtsétek el a rántottát és a müzlit, helyett csináljátok meg Lili pesztós-csirkés tortilla...
  • Így készül az angol reggeli
    Így készül az angol reggeliParadicsomos bab, tükörtojás, sült gomba, sült paradicsom, kolbász és szalonna. Ez az angol reggeli. Nem kell hozzá Angliáig repülni, Zé megmutatja, hogy készül a tuti. Próbáljátok ki! Angol...
  • Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch baby
    Egy szexi, sütőben sült palacsinta: dutch babyEgy igazi trendi reggelit mutat nektek a mi reggelis lányunk, BreakfastLoverLili. Jön a holland baba, azaz a Dutch baby, ami nem más, mint a palacsinta és a Yorkshire Pudding szerelemgyerek. Lili egy...
  • A házi müzli készítés titkai
    A házi müzli készítés titkaiMi nagyon szeretjük, az olyan megoldásokat, amikor összedobunk egy kaját és azt tovább alakítjuk egy vagy akár két étellé. Ebben a videóban is ezt tettük, ugyanis, Dóra házi granolájából, Jani...
  • Tészta és burger a bulinegyed sarkában? Naná!
    Tészta és burger a bulinegyed sarkában? Naná!Van a Király utcában egy hely, ahol egymást mellett békében megfér a kurrens street food forradalom két zászlóshajója. Ez nem más mint a hamburger, és a pasta. Ha emellé kerül némi saláta és...
  • Ilyen az esős Gourmet Fesztivál
    Ilyen az esős Gourmet FesztiválIdén is eljött a Gourmet Fesztivál és természetesen mi sem hagyhatjuk ki, hogy felzabáljuk az egészet úgy ahogy van. Még a rossz idő sem vette el a kedvünket, sőt! Ráadásul azóta már a nap is...
  • Ezek idén a legjobb gasztrofesztiválok!
    Ezek idén a legjobb gasztrofesztiválok!Az idei év sem fog szűkölködni gasztrofesztiválokból. Most bemutatunk néhány olyat, amelyek kedvenceinkké avanzsálódtak - szigorúan ABC-sorrendben! Budapesti Pálinkafesztivál Idén a fesztivál...
  • A Nagy Tokaji Kóstolón jártunk
    A Nagy Tokaji Kóstolón jártunkA hétvégén került megrendezésre a budapesti Corinthia Hotelben a Tokaj Grand fantázianevű borkóstoló, melyen mi is részt vettünk. Jelen esetben ez nem egy klasszikus, ültetett kóstoló volt, noha...
  • Felzabáltuk: 5 újhullámos cukrászda
    Felzabáltuk: 5 újhullámos cukrászdaBiztos már ti is észrevettétek, hogy az elmúlt időben mennyi olyan cukrászda nyílt, ami nem feltétlen a hagyományos, megszokott sütiket árulja. Nos, fogtuk magunkat és meglátogattunk ötöt közülük,...
  • Felzabáltuk Nápolyt!
    Felzabáltuk Nápolyt!Európai sorozatunk harmadik állomása Nápoly: az olasz város, ahol a nyócker lepattantsága keveredik a dolce vita életérzéssel. Ahol minden sarkon hegyekben állnak a gyönyörűen feldíszített sütik. Ahol...
  • Felzabáltuk Berlint!
    Felzabáltuk Berlint!Hello Berlin, megjöttünk, hogy felzabáljunk! Egy nap Európa egyik legmenőbb multikulti városában, ahol iszonyú izgalmas dolgokat találtunk. Persze megkóstoltuk a város klasszikusainak számító...
  • Felzabáltuk Barcelonát!
    Felzabáltuk Barcelonát!Barcelonát azért szeretjük, mert van olyan metrómegállója, ahonnan 5 perc sétára van a homokos tengerpart, bazilikája még építés közben, emelődarukkal és állványokkal eltakarva is csodálatos, na meg...

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu