Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

A sonkás tojáshoz

50 g vaj
1 csokor újhagyma
100 g gomba
maradék sonka
6 db tojás
50 g tömb trappista
snidling

A grilled cheese sandwich-hez

A fahéjas mustárszószhoz

25 g dijoni
50 g majonéz
50 g méz
1 csipet fahéj

A szendvicsekhez

8 szelet szendvicskenyér
200 g cheddar sajt
maradék sonka
100 g vaj

A sonkás goffrihoz

2 db tojás
10 dkg cukor
½ csomag vaníliáscukor
1 csipet só
3 dkg lágy vaj
25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
2 ½ dl tej
1 marék maradék sonka
juharszirup
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

3 pöpec sonkás reggeli

A húsvét pár nap alatt lepörög és megeshet, hogy megmarad némi sonka, amit már 4 nap masszív zabálás után lehet nincs kedvetek újra sima reggeliként megenni. Na most ennek a felhasználására mutatunk nektek egyenesen 3 príma ötletet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

A sonkás tojáshoz

50 g vaj
1 csokor újhagyma
100 g gomba
maradék sonka
6 db tojás
50 g tömb trappista
snidling

A grilled cheese sandwich-hez

A fahéjas mustárszószhoz

25 g dijoni
50 g majonéz
50 g méz
1 csipet fahéj

A szendvicsekhez

8 szelet szendvicskenyér
200 g cheddar sajt
maradék sonka
100 g vaj

A sonkás goffrihoz

2 db tojás
10 dkg cukor
½ csomag vaníliáscukor
1 csipet só
3 dkg lágy vaj
25 dkg liszt
1 késhegynyi sütőpor
2 ½ dl tej
1 marék maradék sonka
juharszirup
Bevásárlólistához adom

A sonkás tojáshoz

Az újhagymákat karikákra vágjuk és kevés vajon, forró serpenyőben, egy nagy csipet só kíséretében elkezdjük megfonnyasztani őket. Ezután a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt gombákat, a nagyobb darabokra vágott sonkát és lepirítjuk őket. Egy tálban egy csipet sóval felverjük a tojásokat és a piruló cuccokhoz adjuk, majd néhányszor átkeverve szuper rántottát készítünk belőle. Tálaláskor egy nagy adag reszelt trappista sajttal és frissen vágott snidlinggel gazdagítjuk a reggelinket!

A grilled cheese sandwich-hez

A majonézt egy tálkába rakjuk és elkeverjük a mézzel, mustárral, és fahéjjal. A szószból egy-egy evőkanálnyi mennyiséggel megkenjük a kenyérszeleteket, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal és az apróra vágott sonkával, majd egy szelet kenyeret borítunk az egészre. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szendókat és az egészre egy nagyobb lábast helyezünk, ezzel biztosítva az alapos lapítást és pirulást. Mikor már aranybarna színt kaptak, újabba adag vajat dobunk a serpenyőbe és megpirítjuk a szendvicsek másik oldalát is. Átlósan félbevágjuk őket és azonnal elfogyasztjuk!

A sonkás goffrihoz

A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a puha vajjal kikeverjük, majd pár lépésben hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. A húsvétról megmaradt sonkát apróra vágjuk és kb. egy maréknyi mennyiséget a tésztába dobunk. A goffrisütőt kikenjük vajjal vagy kacsazsírral és készre sütjük benne a goffrikat. Végezetül jön az izgi rész, juharsziruppal nyakonöntve megesszük az összeset!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások