Hozzávalók
A sonkás tojáshoz
- 50 g vaj
- 1 csokor újhagyma
- só
- 100 g gomba
- maradék sonka
- 6 db tojás
- 50 g tömb trappista
- snidling
A grilled cheese sandwich-hez
A fahéjas mustárszószhoz
- 25 g dijoni
- 50 g majonéz
- 50 g méz
- 1 csipet fahéj
A szendvicsekhez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 200 g cheddar sajt
- maradék sonka
- 100 g vaj
A sonkás goffrihoz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- ½ csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 3 dkg lágy vaj
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 2 ½ dl tej
- 1 marék maradék sonka
- juharszirup
Hozzávalók
A sonkás tojáshoz
- 50 g vaj
- 1 csokor újhagyma
- só
- 100 g gomba
- maradék sonka
- 6 db tojás
- 50 g tömb trappista
- snidling
A grilled cheese sandwich-hez
A fahéjas mustárszószhoz
- 25 g dijoni
- 50 g majonéz
- 50 g méz
- 1 csipet fahéj
A szendvicsekhez
- 8 szelet szendvicskenyér
- 200 g cheddar sajt
- maradék sonka
- 100 g vaj
A sonkás goffrihoz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- ½ csomag vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 3 dkg lágy vaj
- 25 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 2 ½ dl tej
- 1 marék maradék sonka
- juharszirup
A sonkás tojáshoz
Az újhagymákat karikákra vágjuk és kevés vajon, forró serpenyőben, egy nagy csipet só kíséretében elkezdjük megfonnyasztani őket. Ezután a serpenyőbe dobjuk a felszeletelt gombákat, a nagyobb darabokra vágott sonkát és lepirítjuk őket. Egy tálban egy csipet sóval felverjük a tojásokat és a piruló cuccokhoz adjuk, majd néhányszor átkeverve szuper rántottát készítünk belőle. Tálaláskor egy nagy adag reszelt trappista sajttal és frissen vágott snidlinggel gazdagítjuk a reggelinket!
A grilled cheese sandwich-hez
A majonézt egy tálkába rakjuk és elkeverjük a mézzel, mustárral, és fahéjjal. A szószból egy-egy evőkanálnyi mennyiséggel megkenjük a kenyérszeleteket, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal és az apróra vágott sonkával, majd egy szelet kenyeret borítunk az egészre. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a szendókat és az egészre egy nagyobb lábast helyezünk, ezzel biztosítva az alapos lapítást és pirulást. Mikor már aranybarna színt kaptak, újabba adag vajat dobunk a serpenyőbe és megpirítjuk a szendvicsek másik oldalát is. Átlósan félbevágjuk őket és azonnal elfogyasztjuk!
A sonkás goffrihoz
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és a puha vajjal kikeverjük, majd pár lépésben hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. A húsvétról megmaradt sonkát apróra vágjuk és kb. egy maréknyi mennyiséget a tésztába dobunk. A goffrisütőt kikenjük vajjal vagy kacsazsírral és készre sütjük benne a goffrikat. Végezetül jön az izgi rész, juharsziruppal nyakonöntve megesszük az összeset!