Hozzávalók
Street Kitchen zabkása
A zabkásához
- 150 g zabpehely
- 5 dl víz
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 2 ek barnacukor
A tetejére
- étcsokoládé pasztilla
- eper
- banán
- aranymazsola
- mandula
- méz/juharszirup/agave szirup
Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal
A zabpalacsinához
- 100 g zabpehely (vagy zabliszt)
- 240 g natúr joghurt
- 1 db tojás
- 1 ½ ek juharszirup
- 1 tk sütőport
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek kókuszzsír
- 250 g áfonya
- 2 ek kókuszchips
- 1 tk chia mag
- pár szem eper
A házi kókuszos joghurthoz
- 200 ml görög joghurt
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)
- 2 ek juharszirup
Epres chia puding
A chia pudinghoz
- 3 ek chia mag
- 2 dl mandulatej
- 1 ek méz/ juharszirup/agave szirup
- 1 ek vaníliakivonat
Az eperszószhoz
- 250 g eper
- 2 tk barnacukor
Hozzávalók
Street Kitchen zabkása
A zabkásához
- 150 g zabpehely
- 5 dl víz
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 2 ek barnacukor
A tetejére
- étcsokoládé pasztilla
- eper
- banán
- aranymazsola
- mandula
- méz/juharszirup/agave szirup
Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal
A zabpalacsinához
- 100 g zabpehely (vagy zabliszt)
- 240 g natúr joghurt
- 1 db tojás
- 1 ½ ek juharszirup
- 1 tk sütőport
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek kókuszzsír
- 250 g áfonya
- 2 ek kókuszchips
- 1 tk chia mag
- pár szem eper
A házi kókuszos joghurthoz
- 200 ml görög joghurt
- 2 ek kókuszreszelék
- 2 ek sűrű kókusztej (lehetőleg light)
- 2 ek juharszirup
Epres chia puding
A chia pudinghoz
- 3 ek chia mag
- 2 dl mandulatej
- 1 ek méz/ juharszirup/agave szirup
- 1 ek vaníliakivonat
Az eperszószhoz
- 250 g eper
- 2 tk barnacukor
Street Kitchen zabkása
Ódákat lehetne arról zengeni, hogy a zabkása milyen egészséges dolog. Sokan paráznak tőle a kinézete miatt, de pimpeljétek fel gyümölcsökkel és meglátjátok, hogy az első reakció mindenki részéről a “WOW!” lesz. Mellesleg nagyon finom is.
Egy lábasban a zabpelyhet, fahéjat, sót, barnacukrot és a 3 dl vizet, közepes lángon elkezdjük kavarni. Ahogy a zabpelyhek felszívják a vizet, folyamatosan pótoljuk, kb. 1/2 liter kerül bele összesen. Úgy 10 perc alatt puhára fő. Azonnal tálaljuk és kedvünk szerint megszórjuk a tetejét mindenfélével pl: felkarikázott banánnal, eperrel, étcsokival stb.
Áfonyás zabpalacsinta házi kókuszos joghurttal
A palacsinta az egyik legjobb reggeli: ez itt most egy zablisztből készült verzió, ami szintén nagyon finom! Főleg ha leöntitek a jó kis kókuszos joghurttal, hmm.
A görögjoghurtot, kókuszreszeléket, kókusztejet és juharszirupot alaposan összekeverjük. A zabpelyhet késes aprítóval finom daráljuk, hozzáadjuk a joghurtot, tojást, juharszirupot, sütőport, vaníliakivonatot és habverővel alaposan összekeverjük. 10 percig állni hagyjuk, majd egy teflon serpenyőt hevíteni kezdünk.
Felolvasztunk benne egy késhegynyi kókuszzsírt, épp hogy csak mindenhova jusson belőle, majd egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a tetejét pedig megszórjuk egy pár szem áfonyával. Amikor megjelentek a buborékok a tetején, megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik oldalát is (minden adag tészta előtt olvasztunk egy kis kókuszzsírt). Végül kókuszos joghurttal, áfonyával, eperrel, kókuszchipsszel és chia maggal díszítjük.
Epres chia puding
A chia mag egy kis folyadékkal kiegészítve csodákra képes: csak áztassátok be egy éjszakára tetszés szerint mandulatejbe, kókusztejbe, TEHÉNtejbe és másnapra egy klasszul kinéző, puding állagú valamit kaptok. Eperszósszal rétegezve szép lesz és nagggyon finom!
A megmosott, kicsumázott és felnegyedelt epreket a barnacukorral együtt egy lábasba tesszük és egy pár percig összerottyantjuk. Egy villával vagy krumplinyomóval kissé összedolgozzuk. Ha elkészült, hagyjuk akár egy estén keresztül teljesen kihűlni. A chia magot, mandulatejet, mézet és vaníliakivonatot alaposan elkeverjük és minimum 4 órát, de inkább egy estét hűtőben pihentetjük. Másnap alaposan összeverjük a chia magot és kezdődhet a rétegezés. Először egy réteg chia puding jön, rá egy adag eperszósz, majd megint chia puding és ezt addig ismételjük, amíg van hozzá alapanyag. Mentával díszítjük.