Hozzávalók
- 1 l tej
- 120 g búzadara
- 50 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 25 g vaj
A szóráshoz
- cukor
- kakaópor
- fahéj
A tökéletes tejbegríz
Hozzávalók
- 1 l tej
- 120 g búzadara
- 50 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 25 g vaj
A szóráshoz
- cukor
- kakaópor
- fahéj
A tejben elkeverjük a búzadarát, a cukrot és a vaníliás cukrot, és beledobjuk a vajat is, majd közepes lángon folyamatos keverve besűrítjük. Ha lágyabban szeretjük, adjunk hozzá még egy kevés tejet, mert hűlés közben is sűrűsödik a tejbegríz. Mikor szépen megszívták magukat a daraszemek, kimerjük a tejbegrízt 3-4 tálba, megszórjuk cukorral vagy porcukorral, és tetszőlegesen fahéjjal vagy kakaóporral.
Ha tetszett a tejbegríz receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!