Hozzávalók
Gombás-kolbászos rántotta tortillában
- ½ rúd paprikás kolbász
- 2 szál újhagyma
- 15 - 20 db shimeji gomba
- Petrezselyem
- 3 db tojás
- ½ ek liszt
- 2 ek tejföl
- Sajt
- Tortilla
- Lilahagyma
- Rucola
- só
- Bors
Nutellás. karamelizált banános palacsinta tejszínhabbal és áfonyával (kb. 10 darabhoz)
A palacsintatésztához
- 10 púpozott ek liszt
- 1 ek cukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
- 1 késhegynyi aszkorbinsav
Feltétnek
- 4 - 5 db banán
- 1 ek kristálycukor
- Rengeteg nutella
- Tejszínhab
- pár szem áfonya
A legjobb másnapos reggelik!
Hozzávalók
Gombás-kolbászos rántotta tortillában
- ½ rúd paprikás kolbász
- 2 szál újhagyma
- 15 - 20 db shimeji gomba
- Petrezselyem
- 3 db tojás
- ½ ek liszt
- 2 ek tejföl
- Sajt
- Tortilla
- Lilahagyma
- Rucola
- só
- Bors
Nutellás. karamelizált banános palacsinta tejszínhabbal és áfonyával (kb. 10 darabhoz)
A palacsintatésztához
- 10 púpozott ek liszt
- 1 ek cukor
- 2 egész tojás
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi sütőpor
- ½ l tej részletekben adagolva
- 1 késhegynyi aszkorbinsav
Feltétnek
- 4 - 5 db banán
- 1 ek kristálycukor
- Rengeteg nutella
- Tejszínhab
- pár szem áfonya
Kivel ne fordult volna elő, hogy egy este olyan szépen szétcsapta az agyát, hogy másnap nyöszörögve tudott csak vízért könyörögve feküdni az ágyon, mint valami szánalmas f*stalicska? Ez a másnaposságnak nevezett állapot, mely a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan, ám tüneteit megfelelő módszerekkel könnyel lehet kezelni. Az első és legfontosabb, hogy az alkohol és nikotin fogyasztástól félig megsemmisült szervezetünket pofozzuk helyre valami finom, tápláló, zsíros, de nem túl zsíros, cukros, de nem túl cukros dologgal. Nem, nem kell leemelni a polcról Marika néni szakácskönyvét, elég ha itt maradtok és megnézitek ezt a videót, utána tudni fogjátok, hogy mi a tennivaló ilyen helyzetben. Ráadásul itt következik a tökéletes rántotta és a tökéletes palacsinta receptje is!!
Első lépés: gombás-kolbászos rántotta tortillában
Ez a kaja nagyon sokat fog segíteni rajtatok. Tulajdonképpen egy mezei rántottáról van szó, ám a rántotta készítésnek is megvannak a különbejáratú titkai, ezeket leplezzük most le.
A felnegyedelt kolbászt zsírjára pirítjuk egy forró serpenyőben. Rádobáljuk a felvagdosott újhagymát és a gombát. Kicsit megkapatjuk őket, majd beleszórjuk a serpenyőbe a finomra aprított petrezselymet. A tökéletes rántottához egy tálba ütünk 3 tojást, a sárgájukat sózzuk, borsozzuk. Megy hozzá egy fél evőkanál liszt és két evőkanál tejföl. Felverjük a tojást és rázuttyintjuk a piruló zöldségekre. Klasszikus rántottás mozdulatok segítségével engedjük, hogy ételünk elnyerje kívánt formáját, majd egy tortillával tesszük fel az i-re a pontot. Ezt megpirítjuk egy kicsit, majd rucolával és lilahagymával ágyazunk meg benne a tojásnak. Ezt szintén belecsűrjük, szokásos módszerrel összehajtjuk a tortillát, alufóliába csomagoljuk, és megeszünk belőle 4-et.
Aztán szólunk a csajunknak, hogy csinálja meg a desszertet:
Nutellás, karamelizált banános palacsinta tejszínhabbal és áfonyával
Készítsétek elő a kis kockás füzeteteket, mert az itt következő recept maga az ultimate palacsinta recept, egyszerűen így kell jó palacsintát csinálni és kész. A karamelizált banán pedig extrém finom, őrültség lenne kihagyni!
A hozzávalókat beletesszük egy tálba és elkeverjük. A tejet mindenképpen részletekben adagoljátok: egy kis tejci, egy kis keverés – ha nem így csináljátok, akkor csomós lesz, és a fejetekre kenhetitek az egészet. Ha szabályosan jártok el, akkor kellemes, homogén állagú löttyöt kaptok végeredményül. Tehettek bele egy késhegynyi aszkorbinsavat, ettől a tészta állaga még könnyedebb, légiesebb lesz. Ezt egy vékonyan beolajozott (profiknak javasoljuk a videóban is látható szilikonecset beszerzését!), közepesen felhevített serpenyőbe öntjük, majd még azzal a mozdulattal igyekszünk a tésztát egyenletesen eloszlatni a minél szebb végeredmény érdekében. 1-2 perc alatt megsütjük a palit.
A banánokat felszeleteljük és egy serpenyőben, jelentős mennyiségű kristálycukor hozzáadásával elkezdjük megkaramelizálni. A banán ettől még ízletesebbé válik, állaga pedig nagyon kellemes lesz, a másnapos szervezet számára szinte kötelező darab! Ha ezzel is megvagyunk, a palacsintákat vastagon megkenjük nutellával, rádobáljuk a banánokat, összehajtjuk, rányomatunk egy csomó tejszínhabot, a tetejére pedig áfonyát szórunk. Jó étvágyat!