Hozzávalók
- 200 g bébi csiperkegomba
- 4 db tojás
- 3 ek olaj
- 2 szelet toast kenyér
- 2 db paradicsom
- 2 szelet húsos szalonna
- 1 db paradicsomos babkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
- só, bors
Angol reggeli, ahogy én szeretem
Hozzávalók
- 200 g bébi csiperkegomba
- 4 db tojás
- 3 ek olaj
- 2 szelet toast kenyér
- 2 db paradicsom
- 2 szelet húsos szalonna
- 1 db paradicsomos babkonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- valamilyen grillkolbász, vagy vékony debreceni
- só, bors
A két nagy, lapos tányért 40 fokos sütőben melegen tartjuk a tálalásig.
Egy lábasba felhevítünk 2 evőkanál olajat és megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd hozzáöntjük a babkonzervet, sózzuk, borsozzuk és 2 percig főzzük.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat hevítünk és megsütjük rajta a szalonnát, valamint a grill kolbászt, majd a sütőben lévő tányérokra kiszedjük őket.
A serpenyőt magas lángon felhevítjük, majd aranybarnára pirítjuk benne a gombákat. Ha eléggé megpirultak, mellétesszük a félbevágott paradicsomokat. Ha azok is meggrilleződtek kissé, megfordítjuk őket és az egészet sózzuk, borsozzuk, majd ezeket is kiszedjük a melegen tartott tányérra.
Egy tiszta, langyos, teflon serpenyőbe beleütjük a tojást és alacsony lángon, egyesével tükörtojást sütünk belőle. A szalonna, kolbász, gomba és paradicsom mellé kitálaljuk a tükörtojást, a meleg paradicsomos babot és a pirított toast kenyeret is.