Hozzávalók
- 1 db 400 g-os kalács
- vaj
- 1 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 125 g friss áfonya
A bundázáshoz
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 tk vaníliakivonat
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 ek porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
Brazil bundás kenyér felturbózva
Hozzávalók
- 1 db 400 g-os kalács
- vaj
- 1 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 125 g friss áfonya
A bundázáshoz
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 1 tk vaníliakivonat
A krémhez
- 250 g mascarpone
- 1 ek porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
A kalácsokból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk. A serpenyőben egy kis kocka vajat melegítünk. A bundázáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és kb. 5-6 másodpercre beleforgatjuk a kalácsszeleteket. A felolvasztott vajban lassan, oldalanként 2-3 percig pirítjuk a kalácsokat. Ha egy adag megsült, mindig rakjunk egy kevés vajat a serpenyőbe.
Papírtörlőre szedjük őket.
A cukrot elkeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele a kalácsok mindkét oldalát.
A krémhez a mascarponét kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával. A megsült kalácsszeleteket a krémmel és friss áfonyával tálaljuk.
Ha tetszett a brazil bundás kenyér receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!