Hirdetés

Bulgur pongal diákcsemegével

Hozzávalók

4
főre
+
200 ml víz
300 ml tej
200 g bulgur
50 g vaj
200 g diákcsemege
100 g barna cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bulgur pongal diákcsemegével

Eredetileg egy aratási ünnepségre készült édesség, de azóta egy közkedvelt reggelivé nőtte ki magát.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
200 ml víz
300 ml tej
200 g bulgur
50 g vaj
200 g diákcsemege
100 g barna cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A bulgur pongal elkészítéséhez a vizet és a tejet összekeverjük, beleöntjük a bulgurt, felforraljuk, majd lefedjük, és negyedórán át állni hagyjuk.

Közben a vajat mikróban megolvasztjuk, leöntjük az áttetsző, aranysárga részét – ez lesz a tisztított vaj a karamellhez.

A diákcsemegét kicsit összevágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. 

A serpenyőbe öntjük a barna cukrot, felolvasztjuk, ráöntjük a vajat, kicsit megkaramellizáljuk, majd átszedjük bele a bulgurt, és néha belekevergetve, 4-5 percig még pirítjuk. Ezután belekeverjük a diákcsemegét is, és elmerengünk rajta, milyen lenne ezt az ételt Indiában habzsolni.

Bulgur pongal diákcsemegével

Ha tetszett a bulgur pongal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?