Hozzávalók
- 7 db natúr vajas croissant
- 5 ek tejföl
- 300 ml tejszín
- 200 ml tej
- 2 db tojás
- 7 ek porcukor
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet őrölt vanília
- 150 g fagyasztott áfonya
- 50 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
- porcukor a díszítéshez
Croissant-felfújt áfonyával turbózva
Hozzávalók
- 7 db natúr vajas croissant
- 5 ek tejföl
- 300 ml tejszín
- 200 ml tej
- 2 db tojás
- 7 ek porcukor
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet őrölt vanília
- 150 g fagyasztott áfonya
- 50 g vaj + egy kevés a tepsi kikenéséhez
- porcukor a díszítéshez
A megmaradt croissant-okat kb. 5 cm vastag darabokra vágjuk és egy kivajazott tepsibe fektetjük őket. A tejfölt, tejszínt, tojást, tejet, porcukrot, fűszereket egy habverő segítségével alaposan, egyneművé keverjük és a tepsibe öntjük.
Megszórjuk az áfonyával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha letelt az idő, kihúzzuk és rádobáljuk az apró kockákra vágott vajat és visszarakjuk további 5 percre a sütőbe. Porcukorral megszórva tálaljuk.