Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
személyre
+
4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
2 ek dijoni mustár
50 g vaj
150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
4 - 6 szelet serrano sonka

A besamelhez

30 g vaj
1 ek liszt
200 ml tej
1 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors

A tálaláshoz

2 tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Croque madame, a világ legelegánsabb szendvicse

Párizsi kávéházak zsenije alkotta ezt a szuper szendvicset több mint egy évszázada, de még ma is igazán frissnek hat ez az örök klasszikus. Egész napra feltölt energiával, és ráadásul brutálisan finom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
4 szelet fehér – de nem toast – kenyér
2 ek dijoni mustár
50 g vaj
150 g reszelt sajt ( gruyere vagy trappista )
4 - 6 szelet serrano sonka

A besamelhez

30 g vaj
1 ek liszt
200 ml tej
1 tk mustár
1 csipet szerecsendió
só, bors

A tálaláshoz

2 tojás
Bevásárlólistához adom

A kenyerek egyik oldalát megkenjük mustárral. 2 szelet kenyérre bőven teszünk a sonkából, majd erre mehet gazdagon reszelt sajt. A másik 2 szeletet mustáros felével lefelé rájuk borítjuk. Forró serpenyőben olvasztott vajban a szendvicsek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Besamelt készítünk: a vajat megolvasztjuk, majd folyamatosan keverve világosra pirítjuk benne a lisztet. Félretesszük és megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tejet felforraljuk, sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót reszelünk bele. A forró tejet ráöntjük a hideg vajas rántásra és habverővel folyamatosan keverjük, majd a gázra visszatéve felforraljuk. Ha besűrűsödött, kevés mustárral ízesítjük. 

A kész besamelt rákanalazzuk az elősütött szendvicsek tetejére, mehet rájuk még egy adag reszelt sajt és irány a 200 fokra előmelegített sütő felső-grill fokozaton. Kb. 15-20 perc és gyönyörű aranybarnák lesznek. Közben készítünk 2 tökéletes tükörtojást és a kész szendvicsek tetejére csúsztatjuk őket.
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások