Hozzávalók
A gofrihoz:
- 270 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 90 g barna cukor
- 450 ml tej
- 125 ml olívaolaj
- 1 marék apróra vágott étcsoki
A sóskaramell-öntethez:
- 100 g cukor
- 120 ml szobahőmérsékletű tejszín
- 1 nagyobb csipet só (elhagyható)
A tálaláshoz:
- 200 ml hideg tejszín
- 2 ek porcukor
- étcsoki
Hozzávalók
A gofrihoz:
- 270 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db tojás
- 90 g barna cukor
- 450 ml tej
- 125 ml olívaolaj
- 1 marék apróra vágott étcsoki
A sóskaramell-öntethez:
- 100 g cukor
- 120 ml szobahőmérsékletű tejszín
- 1 nagyobb csipet só (elhagyható)
A tálaláshoz:
- 200 ml hideg tejszín
- 2 ek porcukor
- étcsoki
A gofrihoz a lisztet és a kakaóport átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport és a sót. A barna cukrot kikeverjük az olajjal, hozzákeverjük a tojást, a tejet, végül az egész mehet a kakaóporos liszthez. Beleforgatjuk a tésztába a csokidarabokat és olajjal átkent gofrisütőben megsütjük a gofrikat.
A karamellöntethez egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd félrehúzzuk a lángról és folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejszínt, megsózzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínhabhoz kemény habbá verjük a hideg tejszínt, a vége felé pedig belekeverjük a porcukrot. A puha gofrikat a tejszínhabbal, a karamellöntettel és csokidarabkákkal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a csokis gofri sóskaramell-öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!