Hozzávalók
- 100 g bacon
- 100 g parasztkolbász
- 4 szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 db krumpli
- 5 db tojás
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
Ez az igazi, Jani-féle parasztreggeli!
Hozzávalók
- 100 g bacon
- 100 g parasztkolbász
- 4 szál újhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g koktélparadicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 db krumpli
- 5 db tojás
- só, bors
- 100 g trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
A kockára vágott krumplit megfőzzük. A bacont felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, majd egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk. 5-8 perc múlva rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, felkarikázott újhagymát és az átnyomott fokhagymát is. További 5 percig rotyogtatjuk, majd a felezett koktélparadicsommal, és a szintén kockázott paprikával folytatjuk.
Beleöntjük a főtt krumplit is, majd a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és azt is ráöntjük, utána pedig elkeverjük. Petrezselymet aprítunk, azt is rászórjuk, végül reszelt sajttal fedjük be.
200 fokra előmelegített sütőben negyed órán át sütjük, amíg a sajt elkezd barnulni a tetején. Friss kenyérrel vagy kiflivel tálaljuk.