Hozzávalók
- 1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 8 - 10 db tojás
- 10 dkg prágai sonka
- 5 dkg kecskesajt (vagy feta)
- 5 dkg olajbogyó
- 4 db ciabatta zsemle
- 5 dkg bébispenót
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
Frittata szendvics, a legjobb napindító
Hozzávalók
- 1 db kápiapaprika (vagy pritamin)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db újhagyma
- 8 - 10 db tojás
- 10 dkg prágai sonka
- 5 dkg kecskesajt (vagy feta)
- 5 dkg olajbogyó
- 4 db ciabatta zsemle
- 5 dkg bébispenót
- 1 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
Ez nem csak egy egyszerű tojásos étel, hiszen telepakoltuk mindenféle jóval, mint például a prágai sonka, kecskesajt, és sok zöldség. Készítsétek mindenképp!
A sütőt izzítsátok be 200 fokra. A zöldségeket vágjátok nagyobb darabokra és kevés olajon kezdjétek el párolni egy serpenyőben. Kevés só és bors mehet rá. A tojásokat lazán verjétek fel, sózzátok meg és öntsétek rá a zöldségekre. Kezdjétek el sütni közepes lángon a tűzhelyen. Ne kevergessétek! Nagyobb darabokra tépkedve dobáljátok rá a tojásra a prágai sonkát és szórjátok meg morzsolt kecskesajttal és az olívabogyóval.
Ha a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, serpenyőstül rakjátok be a sütőbe és süssétek addig, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik és a közepe is rendesen megszilárdul, ez kb. 10-12 perc. Közben egy aprítógépbe dobjatok be egy feldarabolt paradicsomot, egy gerezd fokhagymát és egy kevés sót. Turmixoljátok össze az egészet. Csináltatok egy paradicsom-salsát! A bébispenótot mossátok meg és egy tálban forgassátok össze a balzsamecettel és az olívaolajjal. A ciabattákat vágjátok félbe és pirítsátok meg. Kenjétek meg a friss salsával. A kész frittatát vágjátok négy részre, dobjátok bele a ciabattába, nyomassatok rá egy kevés bébispenótot, majd az egészet gondolkodás nélkül faljátok fel.