Hozzávalók
- 500 ml tej
- 5 ek búzadara
- csipet só
- 3 ek cukor
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 50 g vaj
- 50 ml tejszín
Fullextrás habos-karamellás tejbegríz
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 5 ek búzadara
- csipet só
- 3 ek cukor
- 2 db tojás
- 100 g cukor
- 50 g vaj
- 50 ml tejszín
A tejet felrakjuk főni alacsony lángon, a búzadarával és egy csipet sóval. Folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes, lágy masszát kapjunk. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig habosra keverjük a cukorral. Belekeverjük a tejbegrízbe a tojásos-cukros keveréket, majd lekapcsoljuk a lángot. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. A karamellszószhoz egy magasabb falú edényben, alacsony lángon karamellizáljuk a cukrot. Ha elolvadt, hozzádobjuk a kockára vágott hideg vajat, ettől lesz igazán krémes a szósz. Végül beleöntjük a tejszínt, és addig keverjük, míg a visszadermedt cukordarabok újra elolvadnak. A habos tejbegríz tetejére csurgatjuk, és már ehetjük is!