Hozzávalók
A kolbászokhoz
- 250 g darált marhahús
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 3 csipet pirospaprika
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet rozmaring
A körethez
- 3 db nagyobb gombafej
- ½ fej lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- olaj
- só, bors
Fűszeres mini kolbászok reggelire
Hozzávalók
A kolbászokhoz
- 250 g darált marhahús
- 2 csipet só
- 2 csipet bors
- 3 csipet pirospaprika
- 1 csipet majoranna
- 1 csipet rozmaring
A körethez
- 3 db nagyobb gombafej
- ½ fej lilahagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- olaj
- só, bors
A darált húst alaposan összegyúrjuk a fűszerekkel és kis rudacskákat formázunk belőlük. Majd egy serpenyőben, forró olajon megsütjük őket és félrerakjuk. A zöldségeket szeletekre vágjuk. A serpenyőt újra felforrósítjuk, ha szükséges még egy kevés olajat öntünk bele és beledobjuk a zöldségeket. kb 5 percig pirítjuk őket, majd amikor már színt kaptak és keveset puhultak, de még roppanósak, akkor tálaljuk a megsütött kolbászokkal.