Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 25 g vaj
- 0.25 csomag sütőpor
- 1 mk cukor
- csipet só
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 10 dkg deka bacon
- 1 csomag sózatlan pirított földimogyoró
- olívaolaj
- méz
- juharszirup
- 30 dkg darált marhahús
Hamburgert reggelire? Simán!
Hozzávalók
- 22 dkg liszt
- 25 g vaj
- 0.25 csomag sütőpor
- 1 mk cukor
- csipet só
- 3 dl tej
- 2 db tojás
- 10 dkg deka bacon
- 1 csomag sózatlan pirított földimogyoró
- olívaolaj
- méz
- juharszirup
- 30 dkg darált marhahús
A földimogyorót ha még nincs megpirítva, egy serpenyőben megpirítjuk, majd egy aprítóban, vagy egy mozsárban összetörjük, annyira, hogy igény szerint legyen crunchy.
Menet közben adunk hozzá némi olajat, illetve mézet, hogy a lehető legkrémesebb állagot elérjük.
Ha ez megvan, jöhet a palacsintatészta: a lisztet, a sót, a sütőport, és a cukrot egy tálba öntjük, majd jöhet bele a két tojás, és az olvasztott vaj. A tejet kis adagokban öntjük hozzá, hogy ne legyen csomós, a kívánt állag eléréséig kavarjuk.
Amikor ez elkészült, kikenünk olajjal egy serpenyőt, és óvatosan beleöntjük a tésztát, amikor elkezd hólyagosodni a teteje, megfordítjuk.
A húspogácsákat minimálisan olajozott serpenyőben elkezdem kisütni, emellett paralell készítek egy tükörtojást, valamint megsütök pár szelet bacont.
Következik az összeszerelés:
Alulra kerül egy palacsinta, rá a mogyoróvaj, erre jön a húspogácsa, jól megküldöm juharsziruppal, majd egy másik palacsintával zárom.
A második burger alapja is a palacsinta, erre némi újhagymát teszek. Majd jöhet a husi, erre egy tükörtojást pattintok, végül pedig két szelet ropogós baconnel zárom. A teteje ismét adott: palacsinta