Hozzávalók
A tésztához
- 280 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk só
- 480 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 118 ml olaj
- 2 db tojás
- sütőspray vagy kevés olaj a sütéshez
A sós változathoz adagonként
- 2 szelet bacon
- 2 tk juharszirup
Az édes változathoz adagonként
- 2 ek cukor
- ½ db banán
- 2 tk juharszirup
- 1 gombóc vaníliafagyi
Hozzávalók
A tésztához
- 280 g liszt
- 1 ek sütőpor
- 2 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- ½ tk só
- 480 ml tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 118 ml olaj
- 2 db tojás
- sütőspray vagy kevés olaj a sütéshez
A sós változathoz adagonként
- 2 szelet bacon
- 2 tk juharszirup
Az édes változathoz adagonként
- 2 ek cukor
- ½ db banán
- 2 tk juharszirup
- 1 gombóc vaníliafagyi
A gofri hozzávalóit egy mély keverőtálban összedolgozzuk. Akkor az igazi, ha a tésztát bekeverjük egy nappal előtte.
A gofrisütőt közepesen erős hőmérsékleten előmelegítjük, ha van otthon, akkor letapadást gátló sütőspray-t használunk, ha nincs, mindig jól áttöröljük olajjal a formát. A tésztát a formákba öntjük, és 3-5 perc alatt aranybarnára sütjük úgy, hogy ropogjon a külseje.
Sós változat:
A baconszeleteket 2 sütőpapír közé helyezzük, és 2 tepsi közé zárjuk. Mehet be a 180 fokos, előmelegített sütőbe 10-15 percre. A gofri tetejére helyezzük a sült bacont, majd ízlés szerint meglocsoljuk juharsziruppal.
Édes változat:
Egy serpenyőben, közepes hőfokon cukrot hevítünk, ha elkezdődött a karamellizálódás, rátesszük a félbevágott banánszeleteket. Megforgatjuk, majd kivesszük, és félretesszük őket. A gofrira pakoljuk a karamelles banánt, és meglocsoljuk juharsziruppal.
Tálalásnál mindig ügyeljünk arra, hogy a juharszirupot ne sajnáljuk egyik változatból se! 🙂
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!