Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Lucinda néni camembert sajtos reggeli mini pitéje

Hozzávalók

16 - 20
darabhoz
+

Az omlós tésztához

200 g sima liszt
125 g hideg vaj
1 db tojás
1 tk só

A töltelékhez 

150 ml tejszín
70 ml tej
2 db nagy tojás
100 g camembert sajt
1 marék fekete olajbogyó
1 ek vaj
2 ág kakukkfű
3 ek durvára vágott dió
Só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Lucinda néni camembert sajtos reggeli mini pitéje

Nem szükséges sok hozzávaló egy brutál finom reggeli elkészítéséhez. Ez a camembert sajtos reggeli mini pite is pár perc alatt kész, és máris jól indul a nap.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

16 - 20
darabhoz
+

Az omlós tésztához

200 g sima liszt
125 g hideg vaj
1 db tojás
1 tk só

A töltelékhez 

150 ml tejszín
70 ml tej
2 db nagy tojás
100 g camembert sajt
1 marék fekete olajbogyó
1 ek vaj
2 ág kakukkfű
3 ek durvára vágott dió
Só, bors
Bevásárlólistához adom

Összerakjuk az omlós tésztát: a lisztbe beledobjuk a feldarabolt hideg vajat és gyors mozdulatokkal kézzel, vagy robotgéppel addig morzsoljuk, míg teljesen morzsalékos állaga nem lesz. Hozzáadjuk a tojást, a sót és addig gyúrjuk tovább, amíg éppen összeáll. Egy belisztezett nyújtódeszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval akkora köröket vágunk ki belőle, ami éppen belecuppan egy muffinsütő formába úgy, hogy kis pereme is legyen. Az aljukat villával megszúrkodjuk, mindegyikbe belerakunk egy-egy kapszlit és feltöltjük őket lencsével, babbal, vagy ha van, akkor sütőgyönggyel. Ezek így ahogy vannak mennek be a sütőbe 190 fokon 25 percre, hogy elősüljenek, addig pedig mi összedobjuk a pite töltelékét:

Egy tálban összekeverjük a tejet, a tejszínt és a tojásokat. Megsózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a kis kockákra vágott camembert sajtot majd alaposan összeforgatjuk.

img_9768.jpg

Egy serpenyőben félig lepirítjuk a diót, hozzáadjuk a fekete magozott olajbogyót és a kakukkfüvet és az egészet tovább pirítjuk kicsit, amíg finoman illatozni kezd minden. Rádobjuk a vajat, hagyjuk felolvadni és az egészet még egyszer átkeverjük.

A pitekosárkák közben elősültek, eltávolítjuk belőlük a nehezéket és a kapszlikat. A kosárkákat 3/4-ig töltjük a tejszínes-camembertes keverékkel, a tetejükre pedig kanalazunk az olajbogyós-diós cuccból. 190 fokos sütőben, hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc alatt készre sütjük. A töltelék fel fog fújódni, de lehűlés után vissza is ereszkedik, akkor éri el végleges finom szerkezetét. Szerintem csípni fogjátok!

minipite.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások