Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g spenót
- 250 g mascarpone
- 100 g tejföl
- 1 db tojás belekeverve
- 4 - 5 db tojás
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
Mascarponés spenótos tojásreggeli
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g spenót
- 250 g mascarpone
- 100 g tejföl
- 1 db tojás belekeverve
- 4 - 5 db tojás
- só
- bors
- 1 szál újhagyma
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a spenótleveleket és 1-2 percig kevergetjük, hogy összeessen. A spenótos hagymát a serpenyőben összekeverjük a mascarponéval, tejföllel, 1 tojással, valamint kevés sóval és borssal. 4-5 kis mélyedést alakítunk ki, ahova beleütjük a többi tojást és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Friss kenyérrel és karikára vágott újhagymával tálaljuk.