Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 80 g porcukor
- 240 g tejföl
- 350 ml tej
- 280 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 db narancs reszelt héja
- kevés vaj a sütéshez
A karamellöntethez
- 200 ml tejszín
- 150 g cukor
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 80 g porcukor
- 240 g tejföl
- 350 ml tej
- 280 g liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 ½ tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 mk őrölt szegfűbors
- 1 db narancs reszelt héja
- kevés vaj a sütéshez
A karamellöntethez
- 200 ml tejszín
- 150 g cukor
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kihabosítjuk a porcukorral. A sárgájához keverjük a tejfölt és a tejet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel és a narancshéjjal, majd elkeverjük a tojássárgájás masszával és beleforgatjuk a fehérjehabot is. Teflonserpenyőben kevés vajat olvasztunk, és 2-3 evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.
Közben az öntethez való cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd felöntjük a tejszínnel, megvárjuk, amíg homogén karamellöntet lesz belőle, azaz felolvadnak a karamelldarabok, és ezzel tálaljuk a palacsintákat.
Ha tetszett a mézeskalácsos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!