Hirdetés
Hirdetés

Nutellás dutch baby

Na ha valami igazán ütős édességet szeretnétek készíteni, akkor mi ezt tudjuk ajánlani! Egy szombat vagy vasárnap reggelre, rengeteg nutellával és friss eperrel megpakolva, nyugisan elfogyasztva egy nagy adag narancslével vagy akár kakaóval! Uhhh...bruttttttál finom!
Hirdetés

Hozzávalók (1 adaghoz)

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 200 ml tej
  • 80 g liszt
  • 20 g vaj

A tetejére:

  • 2-3 nagy ek mogyorókrém
  • egy marék eper
  • porcukor


A tojásokat egy csipet sóval lazán felverjük, hozzáöntjük a tejet és átkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet is, majd újabb keverés jön. Egy serpenyőt felforrósítunk, beledobjuk a vajat, majd mikor felolvadt beleöntjük a tésztát és 200-220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk kb. 18 percre. Amikor aranybarnára sült a tészta, kivesszük a sütőből, megkenjük egy nagy adag mogyorókrémmel, telepakoljuk eperrel és megszórjuk porcukorral.

Fotó: Gerócs Balázs
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások