Hozzávalók
A tésztához
- 120 g natúr joghurt
- 80 g zabpehely
- 1 mk sütőpor
- 3 csipet őrölt fahéj
- 1 ek méz
- 40 ml tej
- 2 ek cukor
- 2 db tojás
- 2 db alma
A raguhoz
- 3 ek barna cukor
- 3 db alma
- 1 - 2 csipet őrölt fahéj
- 1 tk méz
Óriás almás palacsinta
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g natúr joghurt
- 80 g zabpehely
- 1 mk sütőpor
- 3 csipet őrölt fahéj
- 1 ek méz
- 40 ml tej
- 2 ek cukor
- 2 db tojás
- 2 db alma
A raguhoz
- 3 ek barna cukor
- 3 db alma
- 1 - 2 csipet őrölt fahéj
- 1 tk méz
A tésztához az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és lereszeljük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és kb. 22 cm-es palacsintasütőben vagy serpenyőben 2 nagy palacsintát sütünk belőle (ha kisebb formánk van, osszuk háromfelé a tésztát). Vastagabb, amerikai, pufi palacsinták lesznek belőle.
A raguhoz való almát is meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágjuk. A barna cukrot egy száraz serpenyőben 1 evőkanál vízzel elkezdjük karamellizálni, rádobáljuk az almát, szórunk rá kevés fahéjat és mézet, kicsit átforgatjuk, 2-3 percig kevergetjük a serpenyőben, majd a palacsintákra halmozva tálaljuk.