Hozzávalók
- 400 g tisztított édesburgonya
- 70 g paprikás szárazkolbász
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss spenót
- 2 db tojás
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Pirított édesburgonyás-kolbászos egyserpenyős reggeli
Hozzávalók
- 400 g tisztított édesburgonya
- 70 g paprikás szárazkolbász
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék friss spenót
- 2 db tojás
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és kb. 6-7 perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk.
Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja (2-3 perc), rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beledobjuk a spenótot, alaposan elkeverjük és elzárjuk. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.