Hirdetés

Pizza gofri reggelire? Naná!

Hozzávalók

Hozzávalók
4
darabhoz

A tésztához:

180 ml meleg víz
7 g szárított élesztő
1 tk cukor
1 csapott tk só
1 csipet bors
240 g liszt
1 tk szárított oregánó

A szószhoz:

100 ml passata (passzírozott paradicsom)
bors
1 csipet cukor
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó

Az összeállításhoz:

4 nagy szelet szalámi vagy sonka
125 g mozzarella
Hirdetés

Pizza gofri reggelire? Naná!

A pizza és a pizza ízvilágú dolgok zseniálisak, ezt kár lenne tagadni. Mivel a gofrit is imádjuk, ezért egyértelműen jött az ötlet, hogy egy pizza gofrival csak jól járhatunk.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
darabhoz

A tésztához:

180 ml meleg víz
7 g szárított élesztő
1 tk cukor
1 csapott tk só
1 csipet bors
240 g liszt
1 tk szárított oregánó

A szószhoz:

100 ml passata (passzírozott paradicsom)
bors
1 csipet cukor
1 csipet bazsalikom
1 csipet oregánó

Az összeállításhoz:

4 nagy szelet szalámi vagy sonka
125 g mozzarella

ó

Fotó: Szilágyi Nóri

A cukrot és az élesztőt egy tálba szórjuk, ráöntjük a meleg vizet és hagyjuk pár percig pihenni, hogy felfusson az élesztő. Egy tálba szórjuk a sót, borsot, lisztet, oregánót és bedagasztjuk a tésztát az élesztős vízzel együtt. Ha túl lágy, azaz nem könnyen gyúrható tésztát kapunk, szórunk még bele kevés lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz dagasztás közben. Amikor bedagasztottuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük 20-25 percig. A szószhoz összeforraljuk a hozzávalókat egy kis edényben. Mikor megkelt a tészta 8 részre osztjuk, mindegyik gombócot akkora lappá formáljuk a kezünkkel mint a gofrisütő egyik mélyedése.

Fotó: Szilágyi Nóri

A sütőbe rakjuk a tésztákat, kenünk rá paradicsomszószt, pár vékony szelet mozzarellát is ráfektetünk, rakunk rá 1-1 szelet szalámit vagy sonkát és végül újabb tésztaréteggel zárjuk a sort. Rácsukjuk a gofrisütő tetejét és aranybarnára sütjük a gofrikat.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások