Hozzávalók
A tésztához:
- 180 ml meleg víz
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 csapott tk só
- 1 csipet bors
- 240 g liszt
- 1 tk szárított oregánó
A szószhoz:
- 100 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só
- bors
- 1 csipet cukor
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet oregánó
Az összeállításhoz:
- 4 nagy szelet szalámi vagy sonka
- 125 g mozzarella
Pizza gofri reggelire? Naná!
Hozzávalók
A tésztához:
- 180 ml meleg víz
- 7 g szárított élesztő
- 1 tk cukor
- 1 csapott tk só
- 1 csipet bors
- 240 g liszt
- 1 tk szárított oregánó
A szószhoz:
- 100 ml passata (passzírozott paradicsom)
- só
- bors
- 1 csipet cukor
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet oregánó
Az összeállításhoz:
- 4 nagy szelet szalámi vagy sonka
- 125 g mozzarella
A cukrot és az élesztőt egy tálba szórjuk, ráöntjük a meleg vizet és hagyjuk pár percig pihenni, hogy felfusson az élesztő. Egy tálba szórjuk a sót, borsot, lisztet, oregánót és bedagasztjuk a tésztát az élesztős vízzel együtt. Ha túl lágy, azaz nem könnyen gyúrható tésztát kapunk, szórunk még bele kevés lisztet, hogy ne ragadjon a kezünkhöz dagasztás közben. Amikor bedagasztottuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük 20-25 percig. A szószhoz összeforraljuk a hozzávalókat egy kis edényben. Mikor megkelt a tészta 8 részre osztjuk, mindegyik gombócot akkora lappá formáljuk a kezünkkel mint a gofrisütő egyik mélyedése.
A sütőbe rakjuk a tésztákat, kenünk rá paradicsomszószt, pár vékony szelet mozzarellát is ráfektetünk, rakunk rá 1-1 szelet szalámit vagy sonkát és végül újabb tésztaréteggel zárjuk a sort. Rácsukjuk a gofrisütő tetejét és aranybarnára sütjük a gofrikat.