Hozzávalók
- 100 g apró szemű zabpehely
- 400 ml tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 szál sárgarépa (100 g/szál)
- 2 ek mascarpone
- 1 - 2 ek dió és tökmag
Hozzávalók
- 100 g apró szemű zabpehely
- 400 ml tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
- 1 szál sárgarépa (100 g/szál)
- 2 ek mascarpone
- 1 - 2 ek dió és tökmag
A répatorta-zabkása első lépéseként a zabpelyhet felöntjük a tejjel, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, belereszeljük a megtisztított répát, és kevergetve, közepes lángon zabkását főzünk belőle. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés tejjel hígíthatjuk még az alapot. Kis tálkákba kanalazzuk, és egy-egy evőkanál mascarponét teszünk a tetejére. Megszórjuk a durvára vágott magokkal, és ehetjük is!
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a répatorta-zabkása receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!