Hozzávalók
- 4 db croissant
- 8 szelet pármai sonka
- 4 szelet zsíros sajt (pl. gouda)
- 2 db színes kaliforniai paprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 marék rukola
- 4 db tojás
- 2 ek tejföl
- 4 ek tej
- 1 tk só
- ½ tk őrölt bors
- 2 - 3 ek reszelt sajt
Serpenyős sült croissant-szendvics
Hozzávalók
- 4 db croissant
- 8 szelet pármai sonka
- 4 szelet zsíros sajt (pl. gouda)
- 2 db színes kaliforniai paprika
- 1 ek olívaolaj
- 1 marék rukola
- 4 db tojás
- 2 ek tejföl
- 4 ek tej
- 1 tk só
- ½ tk őrölt bors
- 2 - 3 ek reszelt sajt
A kaliforniai paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk, egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítünk, és jó intenzíven lepirítjuk rajta őket. A croissant-okat kettévágjuk, és mindegyikbe teszünk két szelet sonkát, egy adag pirult paprikát, egy kevés rukolát és egy-egy szelet sajtot, mintha egy szimpla kis szendvicset készítenénk belőle. Elrendezzük őket egy hőálló tálban úgy, hogy kényelmesen elférjenek.
A tojásokat kissé felverjük, kikeverjük a tejjel és a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük. Az egészet beöntjük a szendvicsek alá, majd a tálat 180 fokos sütőbe tesszük, és 15−20 percig sütjük − míg a croissant-ok szép pirosak és ropogósok lesznek, az alattuk lévő tojás pedig összeáll. A sütés utolsó 5 percében az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és hagyjuk ráolvadni.