Hozzávalók
A besamelhez
- 20 g vaj
- 1 ek liszt
- 200 ml főzőkrém
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 50 g friss bébispenót
A szendvicshez
- 4 szelet rusztikus barna kovászos kenyér
- 40 g vaj
- 80 g ementáli sajt
- 100 g gouda sajt
- 2 ek dijoni mustár
- 4 szelet jobb minőségű combsonka
A tükörtojáshoz
- 10 g vaj
- 2 db tojás
- só
Hozzávalók
A besamelhez
- 20 g vaj
- 1 ek liszt
- 200 ml főzőkrém
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 50 g friss bébispenót
A szendvicshez
- 4 szelet rusztikus barna kovászos kenyér
- 40 g vaj
- 80 g ementáli sajt
- 100 g gouda sajt
- 2 ek dijoni mustár
- 4 szelet jobb minőségű combsonka
A tükörtojáshoz
- 10 g vaj
- 2 db tojás
- só
A spenótos croque madame úgy indul besamelhez a vajat közepes lángon felolvasztjuk egy gyorsforralóban, majd lepirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a főzőkrémmel, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót és hagyjuk, hogy besűrűsödjön. Ezután elzárjuk és beledobjuk a spenótot, így egy nagyon sűrű besamelt fogunk kapni.
A kenyerek mindkét oldalát megvajazzuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk és kiszedjük. Közben a sajtokat lereszeljük és összekeverjük. 1-1 szelet kenyeret lekenünk a mustárral, rápakoljuk a sonkát, a reszelt sajt felét, rárakjuk a másik kenyeret, erre a besamelt és a maradék sajtot, végül sütőpapíros tepsin 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Közben tükörtojást készítünk: egy kevés vajon megsütjük a tojásokat, sózzuk, és a megsült szendvicsek tetejére rakva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spenótos croque madame receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!